Alla verkar spela Pokémon Go nu för tiden och här på redaktionen springer de flesta omkring som dårar efter de söta små djuren (förutom Petter som sitter inomhus och surar). Vissa verkar dock ha viljan att testa succéspelet, men saknar möjligheten.

Nä, nu pratar vi inte om ett handikapp som försvårar möjligheten att jaga Pikachu och gänget, utan bristen på svensk text i spelet. Vänta, va?

Det är i en fantastisk intervju i Expressen som Britten Brohede, 79 år, menar att hon gärna vill testa Pokémon Go men att hennes engelskakunskaper är bristande, och att hon därför inte kan göra det. Power-tanten säger att hon använder kryckor när hon är ute och går, men likväl vill hon ge sig ut på en rejäl monsterjakt.

- Varför är det inte på svenska? Då kan ju inte jag använda det. Det irriterar mig. Min dotter skulle kunna lära mig själva spelet men inte lära mig engelska. Jag vill ha det på svenska så jag inte behöver fråga om hjälp hela tiden, säger hon till Expressen.

Med tanke på hur lite text spelet faktiskt innehåller, och att inget Pokémon-spel någonsin har blivit översatt till svenska gör detta rätt skrattframkallande. Att det är en 79-årig kvinna som framför kritiken och inte, säg, ett barn - gör det ännu roligare.

Men vi håller med om att självklart ska Britten få spela Pokémon Go, så kom igen Niantic och Nintendo: Översätt spelet! Eller släng iväg ett mejl till oss, Britten, så hjälper vi dig med att förklara vad de få engelska orden/uttrycken betyder i spelet.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons