Alla pratar om Pokémon Go även den här veckan, och sommaren 2016 kommer nu definitivt för alltid kallas "The Summer of the Great Apokélypse". Ni vet väl att vi har den ultimata Pokémon Go-guiden va? I samband med det har vi också tagit en titt på spelhistoriens övriga stora fenomen. Det här spelar vi i helgen:

Jerry Fogselius

I helgen kommer sambons syrra med familj på besök, så jag räknar med att byta ut TV-spel mot sällskapsspel. Ska försöka övertala gästerna om ett parti Monopol, men med tanke på hur odrägligt girig jag blir så fort jag börjar bygga hotell ("DEN ÄR MIN!" ropar jag innan motståndarnas spelpjäser ens har stannat på min gata), så misstänker jag att min flickvän kommer protestera mot det förslaget. Något kapitel i Uncharted 4 ska jag åtminstone försöka klämma in!

Adam Holmberg

Jag ska spendera helgen i andra världar för jag har äntligen fått tag i ett HTC Vive. Rymdskepp ska sprängas i Elite Dangerous och pilbåge ska skjutas i Valves The Lab. Bortsett från displayens skärpa så är äntligen drömmen om VR här. Tekniken fungerar! Det är bara spelen som ska dyka upp nu också.

Malin Granberg

I helgen ska jag leka med kärlek istället för spel då en vän till mig ska gifta sig! Med en tokigt upptagen bröllopsfredag och en väldigt nedtonad bakislördag tror jag faktiskt att jag kommer skippa spelandet helt denna helg och ta upp det med ny ork nästa vecka då jag inte alls är lina upptagen med jobbet!

Robert Arveteg

På lördag ska jag eventuellt på en Pokémon GO-träff i en stor lekpark. Förhoppningsvis blir det mycket lek för ens barn och jättemycket Pokémon för pappa Robert. Sedan är det Iron Banner i veckan, så lite Destiny måste tryckas in så man kan få den fina snipern.

Johnny Larsson

Tar en paus i helgen och drar till Småland. Förhoppningsvis är det kanon väder så det blir mycket bad och lek med barnen.

Alexander Ljungqvist

I helgen ska jag mellan jobb och Pokémon-promenader försöka hitta ett tillfälle att göra badpremiär 2016 (Skyller på en sommar fylld av dåligt väder och bra spel). Förhoppningsvis ska jag försöka hitta ett tillfälle att slutföra min Sovjet-kampanj i Hearts of Iron IV också.

Jonas Pettersson

Häromdagen installerade jag XCOM: Enemy Unknown av anledningen (ja, du gissar rätt) att den låg i min legendariska backlogg. Därmed, förutom jobb, är det tänkt att det ska hinnas med några rundor alien-stryk med en gnutta Doom vid sidan av. Samtidigt kommer jag sukta efter nästa Deus Ex-titel som ännu känns så långt borta.

Jimmy Andersson

Det visar sig att min mobil är för klen för att spela ett visst fickmonster-spel. Så tills mobben är pimpad får jag nöja mig med 3DS. Men vad tusan ska jag spela på den? Det finns inget nytt och häftigt och jag har inte ens en backlog att ta igen. Äh det får bli lite mer James Bond 007 på min gamla Game Boy.

Andréas Göransson

I helgen blir det inte mycket spel, tyvärr. Fullsmockat schema gör att jag måste ut i verkliga världen istället :(

Robin Stjernberg

Är det okej att jag redan tröttnat halvt på Pokemon Go? Istället har jag plockat upp Destiny igen, måste ju nå högsta light level inför nya expansionen i höst. Måste erkänna att Destiny nu för tiden är ett fantastiskt spel - en jäkla skillnad mot det var en gång i tiden. Fortsätt såhär, Bungie, så kommer tvåan bli gudomligt bra.

Niklas Alicki

Efter att ha dykt in i Pokémon Go med huvudet före och powerlevlat till level 15 på en vecka känner jag mig nu lite utbränd. Så i helgen tar jag nog en liten paus och besöker Commonwealth i Fallout 4 som jag precis börjat spela. Jag skulle även gärna vilja spela klart några mindre spel på min backlog - bland annat det oerhört fina Ubisoft-spelet Valiant Hearts: The Great War.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Niklas Alicki

Niklas Alicki

Skribent

Niklas återupptäckte sin barndomskärlek till spel när han fick uppdraget att recensera det första Assassin’s creed på Sveriges radio. Sedan dess kombinerar han intresset för AC-serien och story-drivna konsolspel med att vara förälder och redaktör. Numera Playstation-trogen med aldrig mer än två meter från sin Vita.