Efter en galen ökning i samband med Pokémon Go-släppet så har Nintendos aktie stadigt börjat att falla igen.

1

Anledningen är att vissa investerare äntligen har förstått att Nintendo faktiskt inte äger mobilfenomenet.

Nintendo höll ett finansmöte i fredags där nyheten kom fram och då de inte äger appen, så blev det klart att intäkterna kommer bli ytterst begränsade. Detta rapporterar BBC News.

Företagets aktie - som ökat med 50 procent - ramlade ner 17,7 procent som resultat.

"Taking the current situation into consideration, the company is not modifying the consolidated financial forecast for now," sa Nintendo. Med andra ord; Nintendo har inte förväntat sig någon intäktsökning trots Pokémon Gos stora succé.

Så vilka äger appen då? Jo, så här är det: Pokémon Go är utvecklat av Google-relaterade Niantic och är baserat på studions tidigare AR-spel Ingress och blev helt enkelt licenserat av The Pokémon Company. Nintendo i sig äger en tredjedel av The Pokémon Company och kommer tjäna pengar från licensen. Hur mycket det blir återstår att se.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons