Pokémon Go är ett fenomen utan dess like, men det finns faktiskt liknande titlar som du kanske skulle ha lika roligt med. I den här artikeln får du tips på vilka alternativen till Pokémon Go är, om du mot förmodan har fått nog av att fånga fickmonster men ändå vill spela något snarlikt på din mobil. Gotta CAT them all, eller hur? (Läs om spel nummer fyra på listan så förstår ni denna usla ordvits...)

1

1. INGRESS (iOS/Android)

Gillar du att ta över gym i Pokémon Go? Då är chansen stor att Ingress är något för dig. Ditt mål är att ta över portaler som finns att hitta ute i världen, oftast i form av statyer, viktiga byggnader eller andra sorters landmärken. För att kunna ta över, måste du fylla portalen med resonators. Dessa får du genom att hacka portaler. Beroende på hur starka dina resonators är, desto svårare blir det för motståndare att försöka ta över din portal. Det finns två lag i Ingress: blåa Resistance och gröna Enlightened. Välj sida och börja leta efter portaler!

+ För de som älskar att gå omkring och ta över saker

+ Väldigt högt produktionsvärde

- Det finns inga djur att samla

- Inte lika många som spelar detta som Pokémon Go, vilket gör att det kan kännas lite tomt i jämförelse

2

2. X-TACTICS (iOS/Android)

Japanskt turordningsbaserat JRPG där vädret, tiden på dygnet och temperaturen simuleras och påverkar spelet. Med GPS-funktionen kan man även hitta banor med olika monster, nya karaktärer som går att rekrytera och möta andra spelares lag. Gillar du anime kommer även grafiken i X-tactics tilltala dig! Om du dock bara har några minuter på dig att spela åt gången lär du inte ha tid med detta, då X-tactics kräver många timmars speltid.

+ För de som gillar Pokémon men vill ha mer av det som utgjorde de gamla Pokémon-spelen

+ Levla karaktärer, tänka strategiskt och manuellt styra striderna

- För närvarande har karaktärerna inte några animationer såsom pokémons

- GPS-funktionen fungerar inte riktigt lika bra som i Pokemon Go

3

3. ZOMBIES, RUN! (iOS/Android)

Har du också svårt att hitta rätt motivation till att springa? Kanske hjälper det att bli jagad av zombier? I Zombies, Run! använder du GPS:en för att springa i den riktiga världen, samtidigt som horder av odöda försöker komma ikapp dig. På din väg plockar du upp diverse förnödenheter som du använder för att kunna återuppbygga din bas, samtidigt som olika människor hela tiden berättar om apokalypsen du befinner dig i. Det finns 200 uppdrag att ta dig an, vilket borde vara nog motivation för att fortsätta springa!

+ För de som gillar att kläcka äggen i Pokemon Go, där du kan använda spelet för att springa rundor istället för att stirra ner i mobilen

+ Bra story och strålande ljud som gör upplevelsen väldigt immersiv. Folk pratar med dig samtidigt som zombier stönar

- Eftersom fokusen ligger på ljud och springning så finns det inte så mycket att njuta av rent visuellt

4

4. NEKO ATSUME: KITTY COLLECTOR (iOS/Android)

Till skillnad från tidigare spel på denna lista, använder Neko Atsume: Kitty Collector inte din mobiltelefons GPS. Istället äger spelet rum i en trädgård, där det gäller att samla på sig katter och se till att de har det bra, genom att mata dem och ge dem leksaker. En kattvariant av Tamagotchi, med andra ord. Du kan även ta kort på dina katter och skapa fotoalbum. Sedan... finns inte så mycket mer att göra.

+ För de som gillar själva samla-delen av Pokémon Go

+ Gulligt och avslappnat

- Inte så mycket innehåll utöver att samla katter och ta kort på dem

5

5. Bulu Monster (iOS/Android)

Saknar du en Nintendo 3DS men vill ändå spela något som liknar de traditionella Pokémon-spelen? Skaffa Bulu Monster till din telefon! Här finns nämligen striderna från Pokémon-spelen, skamlöst kopierade fast med andra varelser än Pikachu och kompani. Varje monster har tre olika stadier, precis som i Pokémon, och stridssystemet fungerar likadant som i förebilden. Utöver att strida kan du prata med folk i spelvärlden, hitta kistor och samla på dig fler monster. Varför skaffa en bärbar Nintendo-konsol när du kan ladda ner och spela världens rip-off på din mobil?

+ Om du saknar striderna från vanliga Pokémon-spel kan detta absolut vara värt att testa

- Generiskt tema

Ja, där har du alltså fem spel som kan vara värda att pröva ifall du har tröttnat på Pokémon Go! Fast det har du väl inte?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jerry Fogselius

Jerry Fogselius

Feature-redaktör

Jerry är en rödskäggig ung man som trots gingerhåret har en själ, vilken han lägger ner i alla sina texter. Han har ett helt rum dedikerat till spel, där en gammal burkteve står sida vid sida med en sån där modern ”plattskärm”. Han är en allätare som älskar äldre titlar lika mycket som de senaste actionspelen, och favoritliret Super Mario 64 går än idag lika varmt som när han tog sitt första hopp 1997 (Jerry har dock fortfarande inte lyckats tagit alla 120 stjärnor).