För cirka en vecka sedan rapporterade vi att Trafikverket varnat för Pokémon Go-spelare. Nu har den statliga myndigheten gått på offensiven mot spelet igen.

Denna gången uppger Trafikverket att de kontaktat utvecklaren Niantic och bett dem stänga av vissa utvalda Pokéstops. Detta då spelarna, tydligen, inte har vett nog att hålla sig undan från motorvägar och järnvägar.

Trafikverket skriver:

"Den senaste tiden har det rapporterats om personer som agerat på ett olämpligt eller direkt farligt sätt i trafiken i samband med att de spelar mobilspelet Pokémon Go. Detta har skett på både väg och järnväg,"

"Med anledning av detta har Trafikverket kontaktat företaget som utvecklar spelet för att påpeka livsfaran med att ha med så kallade pokéstop och tankningsställen kring järnvägar och motorvägar."

"Genom att ange koordinater för Trafikcentralerna i Stockholm, Göteborg och Malmö visar Trafikverket på några av de platser som spelföretagen bör spärra av. Vi kommer att återkomma med ytterligare områden."

Och som vanligt - ha lite vett när du är ute och fångar monster. Att offra livet för en Pikachu är ju inte värt i slutändan, eller hur?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons