Pokémon Go är gratis att ladda ner. Detta innebär att, precis som med många andra free-to-play-spel, så kan du även spendera riktiga pengar. Men det finns också sätt att slippa behöva spendera en enda riktig krona på spelet.

En av valutorna i Pokémon Go heter PokéCoins, och kan köpas med riktiga pengar. PokéCoins är guldmynt som du kan köpa användbara prylar med, så som Pokeballs, potions, revives och lures. Av den anledningen är de värda rätt mycket, och spelet ger dig väldigt sällan PokéCoins, men det finns sätt att hamstra på sig gott om guldmynt utan att sträcka sig ner efter plånboken.

Samla PokéCoins på Gymmet

Det bästa och mest pålitliga sättet att tjäna åtminstone ett par mynt per dag är från Gym. Sätt dig in i hur Gymmen funkar i vår guide här om du ännu inte haft chansen att erövra ett par stycken. När du väl har tagit över ett Gym kan du sätta in en Pokémon för att försvara det. För varje 21 timmar som du äger gymmet tjänar du 10 PokéCoins. Du kan hålla i upp till tio stycken Gym på samma gång, vilket innebär att du kan sammanlagt tjäna 100 PokéCoins per dag på det här sättet.

Problemet är att det är väldigt svårt att lyckas med detta ensam. Många människor spelar Pokémon Go och alla vill få tag i PokéCoins. Så samla ihop dina vänner och kom överens om vilka av era Pokémons som ska hålla vilka Gym, så att ni försäkrar er om att försvara dem på bästa möjliga sätt. På så vis kan tio vänner med liten ansträngning tjäna 100 mynt varje dag.

Var 21 timme kan du alltså tjäna mellan 10 och 100 mynt - beroende på hur många Gym du försvarar - och mellan 500 och 5000 Stardust. Du behöver inte vara ledare för ett gym för att samla in detta, så dela upp det ansvaret mellan dig och dina vänner. För att samla in belöningen så måste du varje dag besöka spelets butik (som finns i menyn) och klicka på sköldikonen längst uppe till höger.

PokéStops ger PokéCoins

Det är vettigt att besöka ett par PokéStops varje dag eftersom dessa ger dig allt från Pokeballs till potions och andra användbara prylar. En PokéStop återställs var femte till tionde minut, så du kan besöka dessa flera gånger under en dag utan problem. Mer om PokéStops funkar hittar du i vår Pokémon Go-guide här. Men du kan även ibland få PokéCoins från PokéStops, även om det är ytterst sällan och du i sådana fall får väldigt få. En mer vanlig strategi är att slåss på Gym, men det kan vara ett bra extra komplement när du är ute och vandrar.

För mer om Pokémon Go:

Pokémon Go: Få PokéCoins utan att spendera riktiga pengar

Om du inte riktigt vill kasta dina hårt ihoptjänade slantar på Pokémon Go finns det faktiskt sätt att få PokéCoins inuti spelet, utan att behöva spendera en enda riktig krona.

Pokémon Go: vilket lag ska jag ansluta mig till?

Blå, röd eller gul - det är frågan. I Pokémon Go kan du ansluta dig till tre olika lag och här går vi igenom allihopa. Kom ihåg att var trevlig mot motståndarlagen i verkligheten bara, vi alla spelar för att det är skoj.

Pokémon Go: Gym, lag och Pokémon-strider

Om du vill ta över ett gym och funderar på hur striderna i ett gym faktiskt funkar så har vi tips som väntar. Bli den ultimata gymledaren med vår guide.

Betala med riktiga pengar i Pokémon Go

Det tredje och sista alternativet är det mest uppenbara och talar rakt ut emot titeln på denna text. Men vi nämner den ändå, dock med en liten varning:

Ge aldrig hemsidor som erbjuder dig PokéCoins dina inloggsningsuppgifter!

Ingen ger bara bort gratis saker. Om du ger dina inloggningsuppgifter till tvivelaktiga hemsidor löper du risken att trabbas av virus och trojanska hästar som kommer försöka komma åt dina personliga uppgifter. Om du vill ha PokéCoins så använd metoderna här ovanför eller betala med riktiga pengar. Kom däremot ihåg att allt du kan köpa i Pokémon Go kan du också hitta gratis. Det tar bara lite längre tid. Visst, självklart är det okej att spendera riktiga pengar om du känner för det, men se till att njuta av Pokémon Go istället för att kasta in massa pengar i onödan för att komma upp i level snabbare. Det handlar ju trots allt om att ha roligt.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material