Hela internet kokar nästan över av alla Pokémon Go-nyheter, och det är inte lätt som förälder att veta hur man ska förhålla sig till spelet. Speciellt inte då nästan all rapportering kretsar kring hur en massa vuxna människor beter sig som tokiga, alternativt olika guider för den tidigare nämnda gruppen! I grund och botten är det inte så konstigt, då målgruppen faktiskt är just folk över arton år.

1
Visst är de söta!

Men självklart så lockar det också barn med mobiltelefoner, trots allt så har ju Pokémon alltid marknadsförts gentemot barn i hela västvärlden. Och där har vi en del av problemet, ett vuxenspel fyllt med innehåll som tidigare varit gosedjur, samlingskort och en hel del annat barnrelaterat.

Men frukta intet! Efter att ha läst mina fem råd för föräldrar, kommer du känna dig mer bekväm med att skicka ut ungarna att jaga Pokémons.

Fem oumbärliga tips och råd innan du släpper ut ungarna att jaga Pokémons.

1. Installera Pokémon GO på din egen mobil

Även om du själv inte är ett dugg intresserad av spelet, så är det viktigt att du förstår vad dina barn sysslar med. Dessutom är det mycket mer givande att fatta vad barnen pratar om när de säger att de ska ta över ett gym, än att grymta lite lätt och berömma dem för att de äntligen börjat träna sin kropp. Och vem vet, kanske blir du själv biten och får en ny trevlig hobby.

Spelet i fråga finner du här:

2. Kolla så barnen inte har något kreditkort kopplat till sitt mobilkonto

Det är viktigt att dubbelkolla så att dina barn inte har möjlighet att göra köp med sin mobil. För precis som de flesta andra gratisspel så finansieras Pokémon GO primärt genom mikrotransaktioner. Och det är knappast roligt att plötsligt få en räkning på flera tusen kronor för att ditt barn köpt mängder av Pokébollar. Information om hur man kan hindra detta finns för iPhone här och Android här.

Du kanske även vill läsa detta?

Pokémon GO - Den ultimata guiden med de bästa tipsen

Hubbsidan för allt som har med Pokémon Go att göra. Oavsett vad du letar efter, så hittar du det här - hur du ska besegra ett gym, vilka Pokémons som finns i spelet och var du hittar dem och mycket mycket mer.

Pokémon Go: Fusk och värt att tänka på

Om du behöver lite extra tips när du är ute och jagar har vi här samlat dem alla på ett enkelt och lättöverskådligt ställe. Vem behöver inte lite hjälp, liksom?

Pokémon Go: Pikachu, jag väljer dig - som min startkaraktär!

Om du inte är sugen på att välja Charmander, Bulbasaur eller Squirtle så finns det faktiskt ett fjärde alternativ. Här berättar vi hur du kan välja allas vår gula favorit som din första Pokémon.

Pokémon Go: Här är alla 151 Pokémons i spelet

Här har du alla 151 Pokémons som finns i spelet - vi går igenom dem typ, för typ. Så letar du efter en speciell Eld-pokémon så hittar du den här.

3. Trafikvett är extra viktigt när man går runt och stirrar på en skärm

Barn är mjuka och bilar är hårda, så brukar man säga för att få barn att förstå hur viktigt det är att vara försiktig i trafiken. Det gäller faktiskt i ännu högre grad när de spelar Pokémon GO, där man går runt och stirrar på sin mobil hela tiden. Spelets mål är att fånga Pokémons och de kan mycket väl dyka upp mitt på en hårt trafikerad väg, och med det sagt förstår ni nog hur farligt det är att låta barnen spela utan någon lite äldre och klokare med sig. Om du ska släppa dem fria utan översyn av en vuxen, bör det vara på ett ställe utan en massa bilar eller andra fordon. Eller så att de inte ramlar ner från en klippa.

4. Håll koll på var ungarna letar efter Pokémons

En av fördelarna med spelet är att barnen kommer ut och rör sig i friska luften. Och det är självklart positivt, men prata med dina barn så att de håller sig till platser som de känner väl. Och ännu viktigare är att lära dem att inte lita på om någon vuxen eller betydligt äldre, som försöker locka iväg dem genom att erbjuda en massa gratis Pokébollar eller uppger sig veta var det finns någon väldigt sällsynt Pokémon att fånga. Tyvärr finns det alltid elaka människor som vill utnyttja barn, och sjävklart kommer de använda deras ivrighet att få något häftigt utan att behöva ha några pengar. Tjata på barnen om detta!

5. Åk på utflykt och jaga Pokémons tillsammans med dina barn

Det är inte alltid lätt att få med speciellt lite äldre barn på utflykt, men nu har det blivit mycket enklare. Säg bara att ni ska åka iväg för att jag sällsynta Pokémons, och vips så kommer ungarna springandes. En viktig detalj: Många Pokémons tillhör olika typer av element, exempelvis eld, vatten, luft och jord. Det betyder att du ska leta nära hav eller sjö, för att fånga de som är vattenbaserade. Bra att veta när du planerar utflykten.

Jag hoppas att du känner dig lite klokare efter att ha läst min guide. Det är många pekpinnar jag bjuder på, och det kan låta farligare än vad det är. Men trots allt är det i nittionio procent av fallen, bara roligt att spela ett av de bästa mobilspelen på mycket länge.

Nåh, vad väntar du på? Ut och leta Pokémons med dina barn!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

David Petersson

David Petersson

Skribent

Med rötterna i C64:ans demokultur har David utvecklat 00FF00-fingrar. Är övertygad om att jorden bara är en väldigt stor variant av Pac-Man. Tror på en varierad kost och konsumerar därför alla typer av spel. Men om han måste välja blir det rollspel.

Fler artiklar av David Petersson

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material