Pokémon Go: Gym, lag och Pokémon-strider

Kämpa dig upp till toppen.

Det här är det som allt handlat om.

Pokémon-gym och välja ett lag

Så fort du nått level 5 så kan du börja spela på riktigt. Hitta det närmaste gymmet på kartan och dra dit.

Till att börja med behöver du gå med i ett av tre lag. Det är inte möjligt att byta lag för tillfället, så se till att koordinera med dina vänner innan du gör ditt val. När du väl valt så kan du träna på vänligt sinnande gym, eller försöka ta över gym som kontrolleras av andra lag.

Om gymmet är neutralt när du anländer så kan du installera dig själv som gymledare.

Gym-levlar är relaterade till deras prestige (återtagna och förlorade genom strider) och ju högre level, desto fler Pokémon kan tränare tilldela det för att försvara. Om leveln är högre än antalet spelare stationerade där - exempel level 3-gym med två tränare - så kan du placera dig själv mitt i deras rankning med din position avgjord beroende på din Pokémons CP i jämförelse med lagkamraternas. Varje gym kan husera upp till 10 Pokémon.

Utmanare kommer att kämpa sig igenom gymmets lag och om de vinner, då kommer gymmet att förlora sin prestige. Om ditt gyms prestige når noll så kan en tränare från ett annat lag ta det.

Det bästa sättet att tjäna XP på neutrala gym är att ha din svagaste Pokémon placerat på gymmet och låta den träna med starkare lag. Även om du inte är ute efter att gå upp i level fort, så är det ingen bra idé att ha din starkaste positionerad på ett gym då du inte kan få tillbaka den förrän laget är besegrat.

Varje dag som du har en Pokémon som försvarar ett gym så får du en Defender-bonus som låter dig plocka upp gratis Stardust och Pokécoins från affären. Tryck bara på skölden i toppen (högra hörnet) och plocka på dig. Du kan ta din belöning en gång varje 20:e timme mot att din Pokémon inte har blivit utplockad från gymmet.

För mer om Pokémon Go:

Pokémon Go: Här är alla 151 Pokémons i spelet

Här har du alla 151 Pokémons som finns i spelet - vi går igenom dem typ, för typ. Så letar du efter en speciell Eld-pokémon så hittar du den här.

Pokémon Go: Belöningar, XP och upplåsbara föremål för varje level

Är du nära på att gå upp i level och undrar vilka presenter du får den här gången? Här går vi igenom varje level och alla upplåsbara föremål som finns i spelet.

Pokémon Go: Badges och så här samlar du dem

Förutom att samla Pokémons kan du i Pokémon Go låsa upp badges. Just nu får du inget av dem, men precis som med achievments och trophies till Xbox och Playstation är det kul att samla. Här listar vi hur du samlar dem.

Pokémon Go: Kläcka ägg (2, 5 och 10 kilometer)

Ska du ut på jakt är det bra att lägga ett eller ett par ägg på uppvärmning, så du kan tjäna extra mycket på de kilometer du går.

Slåss mot Pokémon

Innan du rusar in på ett gym så behöver du undersöka vad du ställer dig mot. Du kan kolla upp tränarna på gym som ligger nära dig utan att fysiskt befinna dig i lokalen. Tryck bara på ikonen på kartan för att få en tjuvtitt och sätt sedan ihop ditt lag.

Du kan slåss med upp till sex Pokémon och du behöver besegra alla tränarna för att klara ut gymmet.

Din Pokémon kan ha två attack-typer - bas/snabb och special.

För att använda basattacken så trycker du på din Pokémon. Genom att utföra basattacker så laddas även din "special meter".

När den är redo så kan du utföra en specialattack genom att trycka och hålla på din Pokémon för att släppa lös en mer förödande attack.

Men tryck inte som en galning på skärmen. Du behöver även undvika attacker. Swajpa vänster eller höger för att ducka.

Just nu kan du bara strida mot motståndarlag på Pokémon-gym.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Redaktionen

Redaktionen

Contributor

Relaterat material

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading