Då börjar vi med det enkla.

Komma igång

När du startar upp Pokémon Go så kommer du få förfrågan om att antingen logga in med ditt Google-konto eller ditt Pokémon Trainer Club-konto. Om du är seriös med det här att fånga Pokémon, så är det värt att registrera ett Trainer Club-konto om du inte redan gjort det. Se till att du kryssar i om att få nyhetsbrevet - det innehåller ofta inlösningsbara koder för in-game-bonusar. Du kan inte länka ihop två konton, så se till att du är nöjd innan du börjar att spela.

Efter att ha träffat på Professor Willow, så kommer du att få välja din tränare. Efter att namngivit honom eller henne, så kan du ställa in utseendet genom en uppsjö olika hudnyanser, ögon- och hårfärg, kläder och tillbehör.

Professor Willow kommer att ge dig en Pokémon att börja med, men han kommer inte ge dig den hur som helst. Du blir introducerad till mekaniken när en Squirtle, Charmander och Bulbasaur dyker upp på kartan. Tryck på den Pokémon du vill ha och följ instruktionerna på skärmen för att fånga den. Och så får du din första Pokémon!

Fånga Pokémon

Det här är ganska rakt på. Swajpa din skärm för att kasta Pokébollen på Pokémonen.

Du kommer därefter att se två värden ovanför dess huvud - HP och CP. HP är Pokémonens så kallade "hit points" vilket är hälsa, och CP står för "combat points" vilket kort och gott visar på hur stark den är.

När du ser en vild Pokémon så visar dess "fångstring" som cirkulerar runt den hur svår den är att fånga. Grön är enklast, sen orange och därefter röd. För att maximera chanserna att fånga den så trycker du in och håller Pokébollen tills fångstringen börjar att krympa. Se till att kasta kasta bollen när ringen är som minst, eller så nära du kan. Öva på gröna Pokémon för du behöver öva upp din färdighet inför möten med orangea och röda.

För mer om Pokémon Go:

Pokémon Go: Här är alla 151 Pokémons i spelet

Här har du alla 151 Pokémons som finns i spelet - vi går igenom dem typ, för typ. Så letar du efter en speciell Eld-pokémon så hittar du den här.

Pokémon Go: Belöningar, XP och upplåsbara föremål för varje level

Är du nära på att gå upp i level och undrar vilka presenter du får den här gången? Här går vi igenom varje level och alla upplåsbara föremål som finns i spelet.

Pokémon Go: Badges och så här samlar du dem

Förutom att samla Pokémons kan du i Pokémon Go låsa upp badges. Just nu får du inget av dem, men precis som med achievments och trophies till Xbox och Playstation är det kul att samla. Här listar vi hur du samlar dem.

Pokémon Go: Kläcka ägg (2, 5 och 10 kilometer)

Ska du ut på jakt är det bra att lägga ett eller ett par ägg på uppvärmning, så du kan tjäna extra mycket på de kilometer du går.

Om du träffar på en svår Pokémon så byt Pokéboll och använd bär för att fång dem enklare. När du gör detta så ser du att färgen på ringen ändras. Om du ser några Pokémon i det vilda med ett frågetecken där CP-värdet i vanliga fall är, så kommer det bli svårt att fånga dem då de är för starta. Här är det bättre att spara krafterna och smita istället.

Du kan se de Pokémon som finns nära genom att trycka på fältet i i botten (till höger) på kartskärmen. Ordningen i listan speglar inte hur nära en Pokémon befinner sig dig. Detta efter en nyligen lanserad uppdatering.

Pokémon kommer inte att stanna på samma plats för alltid, och vissa av de mer sällsynta kommer att försöka fly när du försöker fånga dem, så var snabb på bollen.

När du väl fångat din Pokémon så kan du se dess värden och färdigheter i Pokémon-sektionen efter att ha rört Pokéboll-ikonen på kartan.

En Pokémon har antingen en eller två element, en bas/snabbattack, och en specialattack. Du kan scrolla ner för att titta på dessa. Deras rörelser fungerar likadant som i andra Pokémonspel.

Du kan välja hur du vill organisera dem genom att trycka på ikonen längst ner till höger på Pokémonskärmen.

Det är inte möjligt att byta Pokémon just nu, men det blir kanske tillgängligt någon gång i framtiden.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material