När du väl fångat din Pokémon så är det dags att öka er styrka.

Tränare

Det är bra att fånga Pokémon, men du behöver nå level fem med din tränare så fort som möjligt så att du kan börja att träna på gym. Du springer även på starkare Pokémon på högre levlar, så investera inte i de små gullungarna förrän du börjat få ihop ett hyfsat lag.

Det finns ett par olika sätt för din tränare att få XP. Varje levels fulla XP-krav anpassas efter level-nivån, så på 1000 XP går du upp en level och rör dig vidare till 2. På 2000 XP kommer du sedan till level 3 och därefter behöver du 4000 XP för att nå level fem. Och så vidare.

Nedan ser du en snabbguide på vad som ger XP:

 • 100 XP - Fånga Pokémon
 • 500 XP - Ny Pokémon
 • 10 XP - Curve Ball
 • 10 XP - Bra kast
 • 50 XP - Riktigt bra kast
 • 100 XP - Superbra kast
 • 50 XP - Checking in på ett Pokéstop
 • 100 XP - Slåss mot en Pokémon-tränare på ett gym
 • 150 XP - Besegra en Pokémon-tränare på ett gym
 • 50 XP - Besegra en tränande Pokémon på ett gym
 • 200 XP - Kläck en Pokémon
 • 500 XP - Utveckla en Pokémon

Att använda föremål som Incense och Lure Modules är ett bra sätt att boosta upp antalet gånger som Pokémon dyker upp på kartan. Gå runt och kolla in Pokéstops är också ett bra sätt att både få XP och föremål, speciellt då de återställs varje femte minut.

Och om du har ont om Pokébollar, slösa inte XP på att fånga dubbletter av Pokémon om du inte vill åt deras CP.

Att slå Pokémon innuti fångstringen när den är som minst ger dig XP för snygga kast. Rör Pokébollen i en cirkel innan du kastar den, och släpp när den börjar att glittra för att få en Curve Ball. Kastbonusarna kommer inte superofta så att fokusera på precision är det bästa sättet att få XP med kast.

På så vis bör du nå level 5 på ingen tid alls.

För mer om Pokémon Go:

Pokémon GO - Den ultimata guiden med de bästa tipsen

Hubbsidan för allt som har med Pokémon Go att göra. Oavsett vad du letar efter, så hittar du det här - hur du ska besegra ett gym, vilka Pokémons som finns i spelet och var du hittar dem och mycket mycket mer.

Pokémon Go: Fusk och värt att tänka på

Om du behöver lite extra tips när du är ute och jagar har vi här samlat dem alla på ett enkelt och lättöverskådligt ställe. Vem behöver inte lite hjälp, liksom?

Pokémon Go: Pikachu, jag väljer dig - som min startkaraktär!

Om du inte är sugen på att välja Charmander, Bulbasaur eller Squirtle så finns det faktiskt ett fjärde alternativ. Här berättar vi hur du kan välja allas vår gula favorit som din första Pokémon.

Pokémon

När du bestämmer vilken Pokémon som du vill öka i level, så är det bäst att välja dem med högst CP. För att öka på CP, behöver du stärka dem, och för att stärka dem behöver du Stardust och Pokémon Candy för den särskilda varianten av Pokémon.

Stardust kan användas för att stärka vilka typer som helst. Du kan samla det genom att fånga Pokémon och kläcka ägg.

Pokémon Candy

Pokémon Candy är en belöning för att du fångar Pokémon, kläcker ägg och för över Pokémon till professorn. Du kan inte få tillbaka dem när du väl skickat dem, så om du sitter med en massa Drowzee - gör dig av med dem som har låg level för att få den Candy du behöver för att stärka och utveckla.

För tillfället verkar det som att din Pokémons end stats kommer vara samma oavsett om du stärker dem till max eller utvecklar först, och Pokémonens storlek kommer vara avgörande när du slåss mot en Pokémon med liknande CP. Om du är angelägen om att ta över alla lokala gym, så är CP det du bör fokusera på från start. Anledningen är att CP representerar Pokémonens styrka - en högre stat innebär att dess attacker blir mer kraftfulla.

När du utvecklar din Pokémon så kommer även dess CP att få en anmärkningsvärd höjning. Om du vill utveckla så fort som möjligt, då ska du fånga samma typ av Pokémon som du vill utveckla. Detta då du kan lämna över dem till professorn för Candy som behövs för att utveckla dem.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material