Fans av de Pokémon-spelen kommer säkerligen ihåg sökandet efter dess mest sällsynta varelser - de legendariska fåglarna Articuno, Zapdos, Moltres, samt nummer 150 och 151; Mewtwo och Mew.

Till dagens datum har ingen hittat dem i Pokémon Go, men de goda nyheterna är att de faktiskt hintats om i spelet. I alla fall i olika former.

NesstendoYT på YouTube har grävt igenom spelets filer och upptäckt att ovan listade Pokémon - inklusive den icke-legendariska men ack så kluriga Ditto - finns i spelet:

Deras frånvaro i spelet har än så länge lett till frågor som var, och när, de kommer att dyka upp. Medan det fortfarande är möjligt att de kan finnas där ute i det vilda när man nått en speciell level, så var en av dessa legendariska Pokémon - Mewtwo - fokuset i en av spelets första trailers. Där fick vi se en stor grupp människor bilda ett gigantiskt lag för att slåss mot den och få dess hälsomätare att ticka neråt. Skådeplatsen för trailern var Times Square, vilket pekar på att Mewtwo och andra legendariska Pokémon kan låsas upp via publika event snarare än slumpmässiga möten.

För mer om Pokémon Go:

Pokémon Go: Här är alla 151 Pokémons i spelet

Här har du alla 151 Pokémons som finns i spelet - vi går igenom dem typ, för typ. Så letar du efter en speciell Eld-pokémon så hittar du den här.

Pokémon Go: Fem tips för dig som förälder

Om ditt barn spelar Pokémon Go och du undrar vad spelet faktiskt handlar om, eller behöver lite sköna tips på hur du ska snacka om Charizard och gänget med din minsting så har vi dem på ett samlat ställe.

Pokémon Go: Såhär väljer du hur Eevee ska förvandlas

Eevee kan förvandlas till tre olika former av Pokémons och vi har guiden för dig om du är ute efter en specifik sådan.

Pokémon Go: Vilka Pokémons är starkast?

Av alla 151 Pokémons i Pokémon Go - vilken är egentligen starkast? Här hittar du svaret, plus vilka som kommer efter det. Tips: Det är inte Magicarp, den fisken suger.

Pokémon Go: Få PokéCoins utan att spendera riktiga pengar

Om du inte riktigt vill kasta dina hårt ihoptjänade slantar på Pokémon Go finns det faktiskt sätt att få PokéCoins inuti spelet, utan att behöva spendera en enda riktig krona.

Detta ligger så klart utvecklaren Niantic i fatet då deras förra spel Ingress - som Pokémon Go:s kartteknik via Google Maps är baserad på - också arrangerade speciella event vid namn "Anomalies" där lag kämpade mot varandra på specifika platser runt om i världen under flera veckors tid.

Deltagande spelare fick ett exklusivt emblem för att de deltog, och utfallet av eventet ändrade riktningen i Ingress story.

Medan utvecklarna fortfarande inte har utannonserat något liknande i Pokémon Go, så sa företagets VD John Hanke år 2015 i en intervju med VentureBeat följande:

"given the success we've had with Ingress [events], it's a pretty safe bet".

1

Det är inte ovanligt för legendariska Pokémon i den bärbara konsolserien att finnas i event utanför spelet - första generationens Mew blev till exempel tillgänglig via utvalda återförsäljare ganska nyligen. Att Pokémon Go väljer samma väg lär därför inte överraska.

En annan hint om att legendariska Pokémon kommer i spelet är att tränare som nått level 5 och interagerat med ett gym, får välja ett av tre lag - Team Instinct, Team Mystic eller Team Valor - och dessa verkar vara knutna till Zapdos, Articuno eller Moltres. Kan deltagande i lagspel göra så att du låser upp dessa speciella Pokémon?

Tills dess kommer en framtida uppdatering introducera byte av Pokémon med vänner för att fylla på din Pokédex.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material