Destiny beskrevs en gång som en korsning mellan traditionell förstapersonsskjutare som Halo, och ett massivt MMO som World of Warcraft. Destiny utvecklades inte riktigt åt det håller, men efter att spelet släpptes så stod det klart att många i Destiny-teamet var fans av Blizzards episka fantasyepos.

1
Xür från Destiny. Fortfarande creepy.

Och nu finns ingen tvekan om att många utvecklare hos Blizzard är fans av Bungies "share world shooter" Destiny, och det ser dessutom ut som att World of Warcraft vill binda band med sin konsolkusin på det absolut coolaste sättet.

Blizzard petar nämligen ut ett rätt häftigt Destiny-påskägg i kommande World of Warcraft-expansionen Legion som kommer kännas igen av alla som spelat Bungies online-skjutare.

Du som följt oss under året vet att vi ett tag rapporterade om vad Xür sålde under helgerna. Xür är en rätt märklig figur som kränger exotiska föremål till höger och vänster och där hos honom kan man plocka på sig de mest obskyra prylarna.

Med Legion för närvarande i stängd beta, så har World of Warcraft-spelare upptäckt en vendor kallad "Xur'ios" som säljer roterande föremål för "Curious Coins".

I Destinys subReddit diskuteras just Xur'ios, som kan hittas i Dalaran, och han har två typer av föremål: de som är "standard", och en som är slumpad (hela listan hittas på WoWHead.com).

Xur'ios säljer föremål som Ingram's Puzzle (Engrams), Gjallar's "Horn" (Gjallarhorn), Mote of Light (Mote of Light) och Krota's Shield (en nickning till slutbossen i The Dark Below).

2
Xur'ios, of Azeroth.

Beskrivningen av Gjallar's "Horn", som kostar 50 Curious Coins, ser du nedan:

Use: Launch a rocket to deal (340000 to 460000 * 5) Fire damage to enemies at the target location. Only works outdoors in the Broken Isles and cannot target players. (1 Hour Cooldown)

För den som inte minns Gjallarhorn, så var det kanske det mest eftertraktade vapnet under Destinys första levnadsår. Raketkastaren ansågs vara alldeles för kraftfull tack vare den enorma skada det orsakade.

Gjallar's "Horn" spyr ut fem raketet (Gjallarhorn-raketer splittas upp i målsökande Wolfpack Rounds efter att ha detonerats), och den gör även eldskada.

Beskrivningen av Krota's Shield säger "it would pair nicely with a sword" - vilket är en klar referens till svärd- och sköldmekaniken som spelare behöver för att ta ner Crota i slutet av The Dark Below.

Och gällande Xur'ios i egen person, så ser han ut som en rätt misstänksam figur, precis som originalet. Är det nickning till Destinys legendariska engrams?

Kolla in Xur'ios i videon nedan, fyra minuter in:

World of Warcraft har tidigare haft resande försäljare. Kommer du ihåg The Darkmoon Faire?

Som man bäddar får man ligga, eh?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.