Efter den senaste uppdateringen av Pokémon Go har spelets populäritet sjunkit som en sten bland de mest inbitna fansen.

1

En icke utannonserad uppdatering av appen i helgen tog bort spelets möjlighet att "tracka" Pokémon - det vill säga se hur nära de befinner sig. Och med det dog även tredjepartsapparna som underlättar för spelarna under monsterjakterna.

Ändringarna var, för att hålla det kort, inte särskilt välkomna av communityn. Fans som skapat egna appar så som Pokévision för att förbättra spelets egna limiterade funktioner har fått se sina skapelser bli, mer eller mindre, värdelösa.

Som svar på ändringarna - och bristen på kommunikation från utvecklarna Niantic - har spelare krävt återbetalning av de köp de gjort i appen. Dessutom har spelet fått drösvis med negativa recensioner.

Ja, Niantics blockering av verktyg som Pokévision har upprört fansen, men bristen på information eller förklaring har gjort soppan mycket värre än vad det hade kunnat bli.

En av de mest uppröstade posterna på Pokémon Go-subredditen är den här satirteckningen:

2

Den före detta community managern för spelet blev inblandad:

Och community managern för Niantics andra spel, Ingress, avslöjade att studion, galet nog, fortfarande inte har en vettig strategi för Pokémon Go-communityn:

Men! Nu har Niantic äntligen lyft på locket.

Här är Niantics uttalande kring uppdateringen i sin helhet:

"Trainers, as many of you know, we recently made some changes to Pokémon GO.

We have removed the '3-step' display in order to improve upon the underlying design. The original feature, although enjoyed by many, was also confusing and did not meet our underlying product goals. We will keep you posted as we strive to improve this feature.

We have limited access by third-party services which were interfering with our ability to maintain quality of service for our users and to bring Pokémon GO to users around the world. The large number of users has made the roll-out of Pokémon GO around the world an... interesting... challenge. And we aren't done yet! Yes, Brazil, we want to bring the game to you (and many other countries where it is not yet available).

We have read your posts and emails and we hear the frustration from folks in places where we haven't launched yet, and from those of you who miss these features. We want you to know that we have been working crazy hours to keep the game running as we continue to launch globally. If you haven't heard us Tweeting much it's because we've been heads down working on the game. But we'll do our best going forward to keep you posted on what's going on.

Be safe, be nice to your fellow trainers, and keep on exploring.

The Pokémon GO team"

Vissa fans har reagerat positivt och hyllat Niantic för att de äntligen bryter tystnaden.

Andra menar att uttalandet inte bemöter problemet med Pokévision - om den appen, eller andra, kommer att fungera igen i framtiden. Eller de ändringar som gjort det ännu svårare att fånga Pokémon.

Det är ett litet steg för Niantic men likväl har appen en lång väg framför sig. Och precis som för alla andra mobilspel så är intresset för Pokémon inget som varar för evigt.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons