Prey 2 hade befunnit sig i utvecklarhelvetet under en tämligen lång tid, fram till årets E3-mässa där spelet avtäcktes enbart betitlat Prey. Spelet fick en första förrenderad trailer som visade upp den förmodade huvudkaraktären som bland annat får slåss mot till synes partikelbaserade fiender. Nog för att de första videoklippen från spel inte tenderar att berätta särskilt mycket så har Arkane Studios ändå valt att komplettera trailern med lite fler detaljer.

Raphael Colantonio, vd och creative director hos Arkane, berättar att det finns flera hints till vad du kan förvänta dig från spelet i trailern, men även saker under ytan. Till exempel har de utomjordiska varelserna brutit sig ut ur sin fångenskap och utvecklats längs vägen, med olika krafter som spelaren kan lära sig. Vidare kan rymdbasen utforskas kontinuerligt och ickelinjärt, komplett med att du kan utforska utsidan i nollgravitation.

Prey kommer att släppas under 2017 på PC, Xbox One och Playstation 4.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Fler artiklar av Jonas Pettersson