Några menar säkert att något gått rejält snett när exempelvis Trafikverket går ut med varningar om Pokémon Go. Men det finns uppenbarligen något med spelet som stänger av folks rationella tänkande. Och det har nu kostat ett par från Arizona, USA, böter för vanvård av barn.

Paret lämnade nämligen deras 2-åriga ute i en och en halv timme medan temperaturen var 38 grader. Paret har erkänt att de lämnade barnet för att spela Pokémon Go.

Enligt sheriff-kontoret i Pinal Country så lämnade Brent och Brianne Daley deras son ensam i 90 minuter i den kokande hettan. En granne ringde 911 efter att ha hittat pojken utanför, skrikandes och gråtandes, och försökte desperat att komma in i huset. Vice-sheriffen hittade ett telefonnummer till Brent Daley som svarade uppringningen med "Whatever".

Paret hade kört runt i området, uppenbarligen för att hitta Pokéstops och liknande, och sheriff Paul Babeu kallar beslutet om att lämna barnet för "fullständigt oförståeligt".

Paret har blivit stämt för vanvård av de lokala myndigheterna.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons