Det är ganska uppenbart att fenomenet Pokémon Go på hyfsat kort tid fångat världen i sitt gratisspelande nät, men för att vara gratis att ladda ner har spelet dragit in en löjligt stor summa pengar tack vare intäkter från App Store och Google Play.

Kina och Brasilien inväntar fortfarande möjligheten att fånga Pokémon, men sedan dess lansering den 6 juli har Sensor Tower kommit fram till att spelet har passerat 160 miljoner dollar.

2015/articles//a/1/8/4/7/9/6/3/eurogamer-twbj7r.jpg

Trots att en många spelare inte gillat en av spelets uppdateringar - som ska ha gjort det svårt för tracking-systemet - så visar det sig tydligen att de ändå är lika engagerade i spelet nu som innan.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Fler artiklar av Jonas Pettersson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons