Wargaming håller på att värma upp inför WGL Gold Series för säsongen 2016-2017, där alla lag kämpar för att anta titeln som mästare. En nyhet för denna gång är att serien byter ut tolv lag mot åtta, vilket innebär att de tolv första lagen kommer ge sig in i striden under säsong 1, medan de åtta kvarvarande intar säsong 2.

"By having eight teams in the Gold Series, we're really able to help each one realize their full potential," säger Mohamed Fadl, vd för global competitive gaming på Wargaming. "Building a professional eSports brand requires a lot of expertise, and we're committed to helping each team, and all those in it, every step of the way, leaving them to focus on what they do best."

Säsong 1 går av stapeln mellan augusti och oktober; nästa etapp tar vid mellan november och december; sedan är det slutligen dags för säsong 2 mellan januari och maj.

De två nya Rumble-tävlingarna kommer låta de bästa lagen mötas för att visa deras kunskaper och färdigheter. "Challenger rumble" enar de två topplagen från tre regioner, förutom den region som de nuvarande världsmästarna representerar då dessa automatiskt läggs till i "Champions rumble".

Den nya säsongen kommer kunna avnjutas via Twitch här borta.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.