Pokémon Go-utvecklaren Niantic har varit under hård kritik det senaste för deras beslut att stänga ner tredjepartsappar som hjälper folk att hitta Pokémon. Detta har gjort att många slutat spela, speciellt om de bor i områden där Pokémon är mer sällsynta. Som på landet exempelvis. Det visar sig dock att Niantic tog detta beslutet för att frigöra utrymme på sin server för att kunna släppa spelet i Latinamerika.

"As some of you may have noticed we recently rolled out Pokémon Go to Latin America including Brazil," skrev utvecklaren i en bloggpost. "We were very excited to finally be able to take this step. We were delayed in doing that due to aggressive efforts by third parties to access our servers outside of the Pokémon Go game client and our terms of service.

"We blocked some more of those attempts yesterday. Since there has been some public discussion about this, we wanted to shed some more light on why we did this and why these seemingly innocuous sites and apps actually hurt our ability to deliver the game to new and existing players. The chart below shows the drop in server resources consumed when we blocked scrapers. Freeing those resources allowed us to proceed with the Latin America launch."

1
Genom att stänga ner tredjepartsappar ska servrarna tydligen funka.... bättre.

"In addition to hampering our ability to bring Pokémon Go to new markets, dealing with this issue also has opportunity cost. Developers have to spend time controlling this problem vs. building new features. It's worth noting that some of the tools used to access servers to scrape data have also served as platforms for bots and cheating which negatively impact all Trainers. There is a range of motives here from blatant commercial ventures to enthusiastic fans but the negative impact on game resources is the same."

Läs även vår eminenta guide för allt om Pokémon Go!

Det är oklart exakt hur mycket skillnad som blockeringen faktiskt gjort då kartläggningen inte visar några radikala förändringar. Men logiken bakom är äntligen avslöjad.

Annan vanlig kritik är att funktionen som visar hur nära du är en Pokémon har försvunnit. Niantic var mer kryptiska om detta, men sa att "We have heard feedback about the Nearby feature in the game and are actively working on it."

Folk har även klagat att det är svårare att fånga Pokémon då det numera är svårare att träffa de små liven. Många har antagit att detta är ett girigt sätt för Niantic att köpa fler Pokébollar, men enligt utvecklaren är det bara en bugg som de jobbar på att försöka fixa.

"Trainers, a new bug affecting throw accuracy increases the odds of escape and omits the XP bonus," skrev utvecklaren på Twitter. "We are working on a fix, stay tuned."

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons