En regelrätt uppföljare till gamla Prey kommer aldrig att ske. Istället blir det en reboot av serien (vilket avslöjades under E3 i juni) och nu har utgivarens Pete Hines gått ut och förklarat varför man valt att gå vidare.

I en intervju med Gamespot säger han nämligen följande:

"I mean, honestly, it's really not that complicated. It hit a point where it wasn't shaping up to be what we wanted and there didn't seem to be a clear path to get to where we thought it needed to be. We decided the best thing to do was just to not proceed. That's just it."

Han fortsätter:

"I don't want to go through and talk about stuff like, well, he said this and we said that, I want those guys to have every success and to not have to keep bringing up this thing. Games get canceled. It happens. Marriages go bad. It happens."

Avslutningsvis ska Hines tydligen ha kontaktat Human Head-grundaren Chris Rhinehart för att delge sig av nyheten innan den officiella utannonseringen. Allt för att inte komma med ett chockbesked.

"Again, I want him to be able to do his job and not have to worry about explaining or defending anything,"

Rebooten av Prey släpps under 2017.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson