Det var väl en tidsfråga och egentligen är ingen särskilt förvånad. Men ja, Niantic har blivit stämda av en upprörd amerikan. Detta rapporterar Gameinformer.

Jeffrey Marden, som han heter, är bosatt i New Jersey i USA och känner sig störd av Pokémon Go-spelare.

Spelarna ska tydligen ha jagat fickmonster omkring området där han bor i och i sin stämningsansökan berättar Marden att han upplevt "ökad aktivitet" från människor runt hans egendom. Dessutom ska flera personer ha knackat på hans dörr för att fråga om de får gå in i hans trädgård för att plocka Pokémon. Hyfs är tydligen farliga grejer.

Så här står det i hans ansökan:

"The intentional, unauthorized placement of Pokéstops and Pokémon gyms on or near the property of Plaintiff and other members of the proposed class constitutes a continuing invasion of the class members' use and enjoyment of their land, committed by Niantic on an ongoing basis for Defendants' profit. On the basis of the foregoing acts and practices, Defendant Niantic is liable for nuisance and all Defendants have been unjustly enriched."

I ansökan framgår det även att andra personer ska ha påverkats av Pokémon Go men som inte vågat ta något längre steg än rant på Twitter. Personen som avses här är en Boon Sheridad som twittrat om att hans hem agerat Pokéstop, och därmed också samlingsplats för dedikerade spelare.

Sheridan ska dock ha blivit förvånad över att hans namn nämns i stämningsansökan när ABC News hört av sig.

Niantic själva har inte uttalat sig i ärendet.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons