Deus Ex: Mankind Divideds PC-version får stöd för eyetracking

Spelet kommer kunna fånga din blick på flera sätt.

Företaget Tobii är ledande inom eyetracking - teknologi som gör det möjligt för en dator att spåra ens blick - och de har tillsammans med Eidos Montréal utannonserat att PC-versionen av Deus Ex: Mankind Divided kommer få stöd för eyetracking-funktioner via Tobii EyeX. Detta ska i sin tur öka spelets inlevelse, ge ett renare användargränssnitt och förbättra navigationen. Den 23 augusti planeras ett släpp för en spelsamling med spelet och Tobii EyeX.

"With the Deus Ex franchise being a window to the future, we always try to provide innovative, ground-breaking experiences for our players," säger André Vu, executive brand director hos Eidos Montréal. "The numerous Tobii eye tracking features built into the game will provide PC gamers an extra layer of immersion that blends perfectly with the futuristic universe depicted in Deus Ex."

Tobii ser med detta stor potential vad gäller realism och inlevelse, inte minst när det kommer till mer responsiva karaktärer som interagerar med dig när du möter deras blick.

"The commitment by Eidos Montréal and Square Enix® to bring eye tracking to the mega Deus Ex franchise is another demonstration of the industry's belief in the value of eye tracking," säger Oscar Werner, vd för Tobii Tech. "We applaud the team at Eidos Montréal for their forward thinking approach and drive to give their gamers more."

Deus Ex: Mankind Divided kommer att lanseras den 23 augusti, 2016 på PC, PS4 och Xbox One.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Relaterat material

NHL 17-betan: Plocka en kod

Vi ger bort 50 nycklar till Playstation 4, 50 till Xbox One.

Watch Dogs 2-trailern har läckt

Kolla in teasern innan Ubisoft plockar bort.

Därför visade Nintendo inte Zelda på E3

Kanske den konstigaste anledningen någonsin.

Purfärska bilder från The Nathan Drake Collection

Årets mest efterlängtade remaster, någon?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading