Gamescom 2016: Schema, länkar till alla streams, nyheter och allt vi vet

Allt vi vet om årets upplaga av Gamescom.

Där årets upplaga av E3 kryllade av rykten som spred sig innan mässan så har vi inte hört speciellt mycket om Gamescom 2016 och vilka hemliga utannonseringar som väntar. Detta främst för att Sony och Microsoft inte slår på stora trumman på Gamescom.

Istället är det tredjepartsutvecklarna som får fylla ut tomrummet och förhoppningsvis stå för en och annan överraskning - kanske något Star Wars-relaterat från EA eller om Blizzard har något skoj med sig. När varje event är över kommer vi länka till de största nyheterna - perfekt för dig som inte kan sitta på tisdag kväll och titta när de flesta streamarna går av stapeln.

Vad kommer Xbox och PlayStation visa på Gamescom 2016?

Microsoft kommer inte hålla i en presskonferens i år men de kommer ha ett helt gäng spel på golvet: Gears of War 4, Forza Horizon 3, Halo Wars 2, ReCore och Sea of Thieves. Vi kan därför väntas se mer av alla dessa men förvänta dig inte att se något mer kring Project Scorpio, speciellt eftersom den inte kommer släppas förrän sent nästa år.

Sony kommer inte heller hålla i en presskonferens utan satsar istället på att visa upp mer på en konferens i New York nästa månad. Ryktena säger att det är då de kommer avslöja PS4 Neo på riktigt. Sony kommer däremot visa upp en hel del spel på mässgolvet - inklusive ett gäng VR-titlar och Gran Turismo Sport - så förvänta er att höra mer om dessa.

Blizzard Gamescom 2016 konferens - Tisdag 16 augusti

  • Svensk tid: 18:30 (CEST)

Titta på Blizzards livestream här

Blizzard är en av få utgivare som dyker upp på varje Gamescom med något att faktiskt visa upp, och de har lovat "new gameplay content" som en del av deras stream på tisdag kväll. Vid sidan av ryktena om Starcraft HD och en animerad kortfilm om Bastion så är det tomt på information. Men eftersom både Overwatch, World of Warcraft: Legion, Heroes of the Storm, Hearthstone, Diablo och Starcraft 2 finns för besökare att spela så är möjligheterna stora att vi får se något nytt från något av dessa spel.

EA Gamescom 2016 konferens - Tisdag 16 augusti

  • Svensk tid: 19:15 (CEST)

Titta på EAs konferens här
Titta på Titanfall 2 Factions-streamen här
Titta på Battlefield One Squad-streamen här

EA verkar åka till Gamescom med massor av härliga saker att visa upp. Förvänta dig därför mer om FIFA 17, NHL 17 och Madden NFL 17. Företaget har också meddelat via ett pressutskick att vi kan se fram emot "a look into our Star Wars games" - alltså mer från de kommande Star Wars-spelen. Både Titanfall 2 och Battlefield One får även separata streams där vi bland annat kommer få se en ny bana, en trailer och något involverande tåg i Battlefield One.

Andra utannonseringar och förväntningar på Gamescom 2016:

Andra saker du kan hålla koll efter inkluderar:

  • Bungie kommer visa upp något nytt från Destiny i sin Rise of Iron-livestream på tisdag 16 augusti klockan 18:30. Förvänta dig alltså att få höra mer om de nya Crucible-lägena, kartor och andra prylar. Bungie har även hintat om att vi kommer få se något från nya hubben Felwinter Peak och området Plaguelands.
  • Efter avslöjandet, och släppet av spin-off-demot, under E3 så väntas Resident Evil 7 visas upp ordentligt på Gamescom. Kanske vi äntligen kommer få veta vad tusan det där dockfingret är till för?
  • Ubisoft är på plats med demos för South Park: The Fractured But Whole, Watch Dogs 2, Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands, och VR-spelen Star Trek: Bridge Crew och Eagle Flight. Förvänta dig alltså mer information om alla dessa spelen samt något nytt från kommande Assassin's Creed-filmen.

Och självklart kommer vi på Eurogamer att posta bilder, intryck och videos direkt från golvet. Så ta och gilla vår Facebook-sida!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Redaktionen

Redaktionen

Contributor

Relaterat material

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading