Nintendo-ikonen Saturo Iwata gick bort förra året i sviterna av cancer. Enligt uppgifter ska han ha jobbat hela vägen till slutet, trots sin sjukdom. Exempelvis var ett av mannens sista projekt mobilspelssuccén Pokémon Go.

Så här skriver sajten Nikkei:

"He continued to work in a hospital room until the last moment, using his favorite PC and exchanging views on "Pokemon Go" with Tsunekazu Ishihara, the Pokemon Company's president and his close friend."

Som gammal räv var han lätt skeptisk till hur mobilspel fungerar, och var en av krafterna bakom att man inte behöver spendera så mycket pengar i det för att ha kul. En person nära Iwata bekräftar detta:

"Children can enjoy 'Pokemon Go' without spending too much money. This is probably what Iwata-san aimed for."

Och Iwata är saknad. Vila i frid, gamle gosse.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material