Konami kör tydligen vidare med Metal Gear-serien, trots att skaparen Hideo Kojima numera är helt ute ur bilden. Utgivaren har nämligen bestämt sig för att göra ett zombie-spel, i och med kommande Metal Gear Survive. Via IGN säger högsta hönset för europeiska Konami, Tomotada Tashiro, såhär om spelet:

"Metal Gear Survive will offer a fresh take on the series' famed stealth elements, but within a unique co-op setting that is designed for a truly engrossing multiplayer experience."

Metal Gear Survive utstpelar sig i en alternativ tidslinje, som tar vid någon gång efter Gound Zeroes - prologen till Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. I Metal Gear Survive kommer du och upp till tre vänner smyga omkring och slåss mot zombier. Ja, vad tusan ska man säga om detta egentligen? Spana in trailern här nedanför och bestäm själv om Metal Gear Survive verkar vara något för dig:

Positivt är i alla fall att spelet använder sig av den briljanta Fox-motorn, som även användes i The Phantom Pain. Metal Gear Survive släpps till PC, Playstation 4 och Xbox One nästa år. Är du taggad?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Jerry Fogselius

Jerry Fogselius

Feature-redaktör

Jerry är en rödskäggig ung man som trots gingerhåret har en själ, vilken han lägger ner i alla sina texter. Han har ett helt rum dedikerat till spel, där en gammal burkteve står sida vid sida med en sån där modern ”plattskärm”. Han är en allätare som älskar äldre titlar lika mycket som de senaste actionspelen, och favoritliret Super Mario 64 går än idag lika varmt som när han tog sitt första hopp 1997 (Jerry har dock fortfarande inte lyckats tagit alla 120 stjärnor).