Alla som spelat någon form av mer tävlingsinriktat spel online har nog fått känna på de drygheter som många kommer med efter en avklarad match. Fraser som "gg ez" (alltså good game, easy (det där var lätt)) eller ett ironiskt "game is hard" kan nog få även den mest lugnt sinnade att koka över i frustration.

Nu har Blizzard dock på ett oerhört lustigt sätt valt att straffa de som skriver just "gg ez" genom att byta ut frasen mot mer välvilliga sådana. Det rapporterar våra kollegor på brittiska Eurogamer.

I testversionen av spelet kommer det nu upp fraser som "I feel very, very small... please hold me..." eller "Mommy says people my age shouldn't suck their thumbs" när man skriver gg ez till alla andra i chatten. Fruktansvärt kul tycker vi.

Vad säger du? Är det här rätt väg att gå för att komma till bukt med dåliga vinnare online? Eller är du kanske en dålig vinnare själv, som njuter av att få klämma av en riktigt svidande kommentar efter ett avklarat game? I sådana fall kanske det här mest är tråkiga nyheter.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Petter Hansson Frank

Petter Hansson Frank

Esport-redaktör

Trots uppväxten som bondpojk i en av Jämtlands avkrokar lyckades Petter tidigt intressera sig för spel i alla dess former. I dagsläget får dock nästan allt annat stryka på foten för Dota 2, ett spel som Petter borde vara proffs i vid det här laget.