Gamescom 2016: Nordic Hardware testar Forza Horizon 3

Racingspelet med enorm grafisk tyngd.

Under Microsofts presskonferens på E3 2016 avtäcktes Forza Horizon 3 och det blev officiellt att spelet var under utveckling. Som sig bör befinner sig spelet även på Gamescom och hårdvaruexperterna Nordic Hardware har testat det, samt kunnat konstatera att HDR (High Dynamic Range) stöds för Xbox One S men inte för PC.

Forza Horizon 3 är uppenbarligen löjligt vackert och enligt NHW har fysik och miljöer enorm grafisk kraft bakom sig. Tydligen ska utvecklarna ha rest till Australien, där också spelet utspelar sig, och filmat himlen under ett antal dygn med vidvinkelkameror i 12K-upplösning. Allt detta för att skapa en mer naturlig himmel efter analys.

Spelet kommer även att bli en av de första titlarna att få stöd för just HDR, vilket innebär att Xbox One S-spelare kommer kunna få möjlighet till djupare svärta, skarpare kontraster och ett breddat färgspektrum. För detta krävs också förstås en TV som är HDR-kompatibel och för närvarande uteblir PC-spelarna från tekniken. Däremot kan de sistnämnda dra nytta av 4K-upplösningen och att Microsoft låst upp bilduppdateringen.

För övrigt kommer Forza Horizon 3 att erbjuda cross play utan begränsningar så både konsol- och PC-spelare kommer åt samma funktioner.

Den 27 september är det aktuellt för spelet att släppas på Xbox One S och Windows 10.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Relaterat material

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading