Förtitt: Metal Gear Survive

Att överleva eller inte överleva, det är frågan. Och en massa annat.

Under Gamescom 2016 släppte Konami en ganska rejäl bomb - nämligen utannonseringen av ett sprillans nytt Metal Gear.

Men vänta nu, kanske du tänker. Kojima då? Det var väl han som var Metal Gear personifierad?

Ja, så kan man resonera. Det gör åtminstone jag. Men Konami har, gång på gång, de senaste åren visat att de mer än gärna tar ett bra IP, smular sönder det, och sedan förväntar sig att fansen ska buga och bocka. Debaclet med Hideo Kojima var bara en liten del av ett mycket större problem. Nåväl.

Metal Gear Survive är ett överlevnadsspel som utspelar sig efter händelserna i Metal Gear Solid: Ground Zero och kretsar kring ett gäng överlevare. Snake har flytt fältet och ställt in siktet på vidare äventyr i Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Resten måste ta sig samman, slåss mot zombier och samarbeta så gott det går.

Det är faktiskt det mesta vi vet om Metal Gear Survive i dagsläget. Under Gamescom 2016 fick jag och ett gäng andra inbjudna journalister bevittna samma trailer som övriga världen fått se tidigare under veckan, ställa lite frågor och få små detaljer om spelet.

Till att börja med så utspelar sig Metal Gear Survive i ett ökenlandskap med vad presentatören kallade "massiva och halvformade strukturer". Som spelare står vi inför massiva hot och behöver jobba ihop med andra överlevare för att kunna se morgondagen. Spelet varvar stealth med co-op-mekaniker och kombinerar detta med nya, alternativa vapen att experimentera och leka runt med. Nyckelordet är kreativitet.

Vi fick även veta att strategi är en viktig pusselbit i Metal Gear Survive. Betoningen låg på samexistensen mellan olika mekaniker och hur de formar gameplay. Enligt Konami blir det inte att tala om ett fullprisspel utan titeln ska mest ses som ett tillägg till Ground Zeros och Metal Gear Solid V: The Phantom Pain och ska komplettera dessa två spels storylinjer.

Konami utlovar fler detaljer inom en snar framtid och tills dess får vi helt enkelt nöja oss med den trailer som finns tillgänglig. Trots flera relevanta och skarpa frågor från både mig och mina speljournalistkollegor vägrade Konami svara på några av dem, nämligen.

Metal Gear Survive släpps under 2017 till Steam, Xbox One och Playstation 4.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

FeatureSå var Microsofts Gamescom-konferens

Microsoft matade oss med flera spelsessioner men i stort sett inga överraskningar

FeatureE3 2016: Så här var PC Gaming Show

Intressanta nyheter bland kaoset.

FeatureEurogamer Live: Worms WMD

Sluta maska och börja spränga!

FeatureFörtitt: Dragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight Below

Dynasty Warriors-kusinen med Dragon Quest-tema klarar galant att stå på egna ben. Vi har spanat in det närmare.

Den fysiska utgåvan av Shenmue 3 kan bli Kickstarter-exklusiv

Vill du säkra ett exemplar bör du hosta upp nu.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading