Super Mario marknadsför OS i Tokyo 2020

Frågan är om han kommer ställa upp i själva tävlandet?

Igår var sista dagen på ännu ett underbart sommar-OS. I Rio har vi fått se elva svenska medaljer, bland annat två guld. Ett simmade den fantastiska Sarah Sjöström hem på 100 meter fjäril, vilket också var Sveriges första medalj, och passande nog kom den andra guldmedaljen som sista medalj när Jenny Rissveds cyklade mountainbike bättre än någon annan.

Däremellan har vi fått se drama i bassängerna, spänning i lerduveskyttet, galenskap på brottningsmattorna och en historiskt silver för fotbolls-damerna.

Under avslutningsceremonin igår fick vi se ingen mindre än Super Mario dyka upp ur ett grönt jätterör med en tillhörande liten video (kolla 1.15 in i klippet ovan) som presenterade nästa land att arrangera sommar-spelen; Japan.

Som bekant anses tv-spel vara en stor del av japansk kultur så Super Mario är en passande symbol för det avlånga landet i öst. Dock dröjer det till 2020 innan vi får se om den rundlagde själv kommer ställa upp i tävlingarna. Han har ju redan vart med i ett par OS-spel så om vi håller tummarna kommer vi kanske få se Mario gå in och dominera i höjdhoppen.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.

Relaterat material

FeatureTrailern - spelvärldens samhällsfara nummer ett?

Alex om ständigt krossade förväntningar i spelvärlden.

FeatureThrowback Thursday: Eternal Sonata

Så mycket mer än bara ett spel.

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading