Förtitt: Call of Duty: Infinite Warfare

Vi åkte ut i rymden.

Jag har nog aldrig varit så här opepp på ett Call of Duty, någonsin. Den senaste installationen i serien - Infinite Warfare - känns långt ifrån så kreativt som DICEs Battlefield 1 och under Gamescom 2016 befarades mina farhågor. Det här är knappast något nytt, utan snarare ett Black Ops 3 fast med viktlöshet.

Under mässan, och det här är för mig ganska obegripligt, så fick vi journalister ingen så kallad hands-on av spelet. Istället petades vi in i ett biorum för att kika på en presentation. Det var tre sektioner som visades upp där den mest anmärkningsvärda utspelade sig på en jämnbrun asteroid som hamnat i klaff med solen.

Delar av ytan kokade enligt uppgift i 900 grader och därför poängterade presentatören att teamet, bestående av arga män och kvinnor med svulstiga vapen, hade som uppdrag att hålla sig så långt ifrån "dagssidan" som det bara var möjligt. Akta sig för en rejäl solbränna, med andra ord.

Mellansekvenserna är dock i vanlig ordning fullständigt superba och skriker högbudget lång väg. Det är precis vad du förväntar dig - pulserande musik och ostiga repliker - ackompanjerat med explosioner, svett och tårar. Designen är något generisk och om jag inte visste bättre, ja då hade jag faktiskt kunnat tro att det var Black Ops 3 som spelades upp framför mig. Eller Advanced Warfare.

På plussidan, förutom ovan nämnda mellansekvenser, så är karaktärsmodellerna i nya Call of Duty fullständigt strålande. Det är få spelserier som kan få fram så pass autentiska ansiktsuttryck som just Call of Duty, och det var en ren och skär fröjd att beskåda de delar då karaktärerna interagerar med varandra. Jag hoppas även att det blir mer utforskande av det nya rymdscenariot och att den lilla smula kreativitet som förhoppningsvis finns kvar i Activisions studios plockas fram för mustiga bataljer i viktlöshet.

Vad som däremot överraskade mig, och det med råge, var spelets nya zombie-läge kallat Zombies in Spaceland. Här har Activision blickat tillbaka till det härliga 80-talet och serverar vad som ser ut att bli en härlig neonfärgad fest där du, tillsammans med goda vänner, ska sparka odöd rumpa på ett hysteriskt nöjesfält. Bara ledmotivet "Relax don't do it" fick undertecknad att dra hårt på leendet.

Så här långt är dock Call of Duty: Infinite Warfare en stor besvikelse. Kampanjen ser ut att bli otroligt krystad och inte alls på samma nivå som den i Black Ops 3. Miljöerna är alldeles för lika sina föregångare, och för att utspela sig i rymden så var det väldigt lite... rymd vi faktiskt fick se. Att detta blir ännu en försäljningsmässig hit är jag dock övertygad om och multiplayer-läget lär roa så där härligt lättsamt under hösten, precis som i sina föregångare.

Activision bör dock se över serien en gång för alla och bygga om i grunden. Det blir nämligen en tuff match mot Battlefield 1 vilket vi redan kunnat se på communityns reaktioner. Bara en sådan grej som att zombieläget är mer imponerande, det tycker jag säger det mesta.

Call of Duty: Infinite Warfare släpps till PC, Playstation 4 och Xbox One den 4 november.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

RekommenderatRecension: Star Wars: Battlefront

Robert har skjutit skumma rebeller och Ewoker har kastat sten på hans huvud. Läs vad han tyckte om det här!

RekommenderatRecension: Gears of War 4

Dra igång motorsågarna igen.

Phil Spencer: Scorpio är en 4K-konsol

Xbox-chefen har blivit intervjuad.

Tävling: Vinn kritikerrosade Uncharted 4: A Thief's End och en t-shirt!

Är du redo för det största äventyret någonsin?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading