Förtitt: Farming Simulator 17

Vi har spanat in årets upplaga av det populära bondespelet.

Spelserien Farming Simulator - där du spelar som bonde och sköter om din farm - har blivit lite av en världssuccé, trots sitt tveksamma produktionsvärde. I rollen som bonde ska du sköta om din bondgård och plöja åkrar. Där ligger grunden.

Varje år kommer en ny installation i serien där konceptet förfinats och förbättrats, lite i samma anda som EAs sportspel NHL och FIFA.

Under Gamescom 2016 fick jag en presentation av årets upplaga - fyndigt nog kallad Farming Simulator 17 - och med den kommer en massa nyheter. Bland annat kommer du den här gången ha möjligheten att välja kön på din karaktär. Perspektivet är fortfarande förstaperson och gameplayet lär därmed heller inte kännas mycket annorlunda, jämfört med föregående delar.

Med det sagt har det ändå hänt en hel del i bondevärlden. Giants Software har implementerat en helt ny motor som ska bland annat förbättra den dynamiska ljussättningen och spelfysiken. Sistnämnda har alltid varit en av seriens största akilleshälar och blivit lite av en symbol för riktigt usel spelutveckling. Av det lilla jag fick se verkar dock den nya motorn knappast revolutionera över huvud taget då fysiken vid första anblick är lika vidrig som alltid. Fordonen glider nämligen som om de for på is och föremål som traktorn krockar med framstår som fjäderlätta. Det spelar liksom ingen roll om det är en datorstyrd bil eller en spade - samtliga ger sken av att inte väga ett dyft, något jag verkligen hoppas putsas upp inför releasen.

Vad som däremot tveklöst blivit bättre är att samtliga traktorer fått en rejäl uppgradering vad gällande detaljer och texturer. Fordonen ser mer autentiska ut än någonsin och Giants Software har även petat in välkända stickers. Dessutom har studion lagt mycket krut på nya typer av grödor och det är numera möjligt att odla såväl solrosor som sojabönor. Jag frågade presentatören om varför just sojabönor är en het potatis och får som svar att communityn bett om det i evighet, särskilt den amerikanska publiken.

En annan stor grej som Giants Software pushar extra mycket för är den sprillans nya hyrfunktionen. I föregående delar av Farming Simulator så har en del prylar och traktorer kostat massvis med pengar att köpa in, vilket gjort att spelarna tvingats lägga ner otroligt mycket tid i menlösa sysslor för att kunna införskaffa dessa. Med Farming Simulator 17 är detta ett minne blott då det nu ska bli möjligt att hyra fordon istället. På så vis debiteras spelaren med en timtaxa istället. Presentatören poängterade dock att om det rör sig om att få chansen att testa på nya saker under ett par timmar. Planerar du, exempelvis, att leka runt med ett visst fordon mer än 10 timmar - då lönar det sig mer att köpa den.

Giants Software utlovar dessutom ett moddstöd, även för konsoler. På PC-sidan har communityn redan växt sig enormt stor och studion satsar på att lansera det i samband med att spelet kommer den 25 oktober i år.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

Recension: Sebastien Loeb Rally

Frankrike+Italien=rally!

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 2

Den efterlängtade fortsättningen är här!

FeatureEurogamer Live: Rocket League - Eurogamer SE vs Eurogamer DK

Vi utmanar danska Eurogamer i Rocket League i en extrastream ikväll. Följ matchen där pølse möter köttbullar.

FeatureUppdatera dina uppdateringar

Alex goes Sverker Olofsson mot spelutgivarnas patchar

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading