Förtitt: Scalebound

En pojke och en anpassningsbar drake.

Scalebound - Microsoft-exklusiva spelet om en pojke och hans drake - ska släppas under nästa år. Bakom spakarna står PlatinumGames (MadWorld, Bayonetta) och under Gamescom 2016 fick jag chansen att ta en närmare titt på spelet och dess mekanik för anpassning och uppgradering av drakar.

För massvis av eldsprutande fän, det finns det i Scalebound. Hjälte-draken Thuban är bara en av tre olika typer och enligt Hideki Kamiya, director på spelet, kommer du kunna finjustera och morfa dessa för att tillslut skapa den perfekt drakpartnern.

För kunna sammanblanda typerna krävs så kallade "gems". Dessa samlas genom att dräpa fiender och kan kort och gott kallas för en slags valuta. När du sedan går in morf-läget kan du öka på en drakes snabbhet, styrka och så vidare. I samband med detta ändras även andra värden och därmed också din partners utseende.

1

Men det är inte det enda som kan anpassa efter smak och behov. Även armor är en het potatis och till skillnad från att morfa två typer av drakar, så köpes armor genom en annan valuta. Armor är dessutom skapade av människorna i spelet och kan därför också gå sönder. Tung armor har även inverkan på hur snabbt en drake kan röra sig - ju tyngre utrustning, desto långsammare best. Därför krävs det att man som spelare är strategisk i sina val och helt enkelt väljer den rustning som funkar bäst beroende på situationen.

Hideki Kamiya visade även upp en funktion man valt att kalla för Dragon Link. Vanligtvis så är det nämligen som så att draken och Drew (som pojken heter reds. anm) jobbar för sig och kompletterar sina styrkor och svagheter i olika scenarion. Men då och då kan Drew använda sig av Dragon Link och temporärt styra Thuban efter behov. Med detta kommer så klart både fördelar och nackdelar. Det positiva är att du kan spela på en mycket högre nivå och besegra gigantiska fiender på helt nya sätt, nackdelen är dock att Drew blir helt försvarslös och därför är det ytterst viktigt att förstå hela situationen och händelseförloppet.

Exemplet som vi fick se var en kamp mot en enorm apa. Genom att placera Drew bakom primaten och sedan använda Dragon Link, så kan Thuban utföra rejält kraftfulla attacker. Detta får apan att falla till marken och då kan Drew sedan snabbt springa bort och attackera dessa "mjuka delar" och utföra stor skada. Därefter gäller det att placera Drew i säkerhet igen och utföra samma princip. Dragon Link är dock helt frivilligt att nyttja vilket ska ge Scalebound ett djupare stridssystem där du på många olika sätt kan döda starka fiender, oavsett om du föredrar att spela "casual" eller mer "hardcore".

Scalebound kommer till både Windows 10 och Xbox One.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

Tävling: Vinn stort Xbox One-paket

Eurogamer.se firar 1 år med stor Xbox One-tävling.

Recension: Shadow of the Beast

Vi har följt med i antihjälten Aarbrons jakt på hämnd i denna sidoscrollare. Var det värt all död?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading