Förtitt: Sniper: Ghost Warrior 3

Jämnbrun sörja.

Minns du Sniper: Ghost Warrior 2 som ett toppenlir? Det gör inte jag och spelet var riktigt risigt i sitt utförande samt staplade regelbokens alla klyschor på varandra. En snabb titt på Metacritic och jag är inte ensam om min åsikt och det var även därför som jag med staplande steg gick in i Gamescom-båset för uppföljaren - Sniper: Ghost Warrior 3.

Här är det viktigt att poängtera att jag som kritiker alltid måste ha ett öppet sinne, oavsett om spelet på förhand ser ut som ren skit. Så gäller även i fallet S:GW3 och efter en kort presentation - där CI Games dyrt och heligt lovade att ta vara på titelns samtliga ord - var det alltså dags att sätta tänderna i det.

Att säga att jag tyckte illa om det är en underdrift. Redan början av demot, där jag informeras om att min bror försvunnit och det är nu upp till mig att sätta ett skott i pannbenet på alla som vill hindra mig från att hitta honom, fick mig att nästan gå i sönder. Maken till usel början har jag inte skådat på år och det är även här som CI Games sätter standarden för vilken dynghög det här spelet troligtvis blir.

Uppdraget tar sin början i en grotta där jag ska samla ammunition, hälsopaket och ta mig an ett uppdrag. Jag klättrar raskt upp för en bergsvägg och beskådar hur extremt onaturligt min karaktär rör sig. Här snackar vi animationer som får legoklossar att framstå som ballerinor.

Väl ute i friska luften ska jag leta reda på lite fiender att mula. Jag skuttar igenom ett skogsparti, hoppar in i en jeep för att ge mig iväg mot mitt mål. Jag kör och kör och kör. Tillslut kommer jag till en passage nära ett soldattillhåll. Här är det alltså tänkt att jag ska smyga mig på rackarna, lokalisera dem och därefter ta ner dem, en efter en. Jag hittar fienderna, skjuter av dem relativt enkelt förutom en som larmar och vips så kommer en hel armé efter mig.

Jag dör, så klart, vilket får mig att börja om från ruta ett. Vid det här laget har jag redan tröttnat på den styltiga mekaniken och den jämnbruna designen och bestämmer mig därför för att köra en annan väg. Sist så såg jag nämligen en bond och hans tre kor och tänker "jag ger mig på dem istället".

Sagt och gjort; Tre välriktade skott och korna duger numera enbart till cheeseburgare på McDonalds. Bonden däremot, han verkar inte reflektera överhuvudtaget om vad som hänt. Istället för att reagera på att hans djur tvärdött och springa därifrån i panik, så står han där och tittar på mig med döda ögon. Jag fnissar för mig själv och bestämmer mig för att kila ut på vägen istället och tillbaka till jeepen.

Det hade gått bra om det inte vore för att en helt slumpmässig bil kommer farande och kör över mig.

Död igen, tillbaka på ruta ett.

Intrycket jag fick av Sniper: Ghost Warrior 3 är att det är en klyschig, ful, stel och otroligt oinspirerad förstapersonsskjutare enbart för de som plockar på sig ett spel för en stunds direkt-på-dvd-action. CI Games själva säger att det mesta av innehållet är klart och att man kommer ägna den sista utvecklingstiden för finputsning (spelet släpps den 27 januari 2017).

Lycka till, säger jag. Detta spelet skulle behöva skrotas och byggas om från början. Tvi vale.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

FeatureFem heta rollspel att spana in 2016

Vilket blir nästa rollspel att äta en stor portion av ditt liv?

FeatureFörtitt: Homefront: The Revolution

Det ockuperade USA är tillbaka. Denna gången i en öppen värld.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading