Känner ni till SVTs "Mästarnas Mästare"? Det är ett tv-program där de samlar diverse mästare från olika sporter för att låta dem bo på ett skönt hotell i Sydeuropa och sen tävla mot varandra i mer eller mindre seriösa grenar.

En fjantig dokusåpa förklädd i ett tävlingsprogram om man vill vara elak. Nu har det visats sig att freestyle-skidåkaren Jon Olsson skadat sig och kan inte medverka så SVT kommer ersätta honom med Esportaren Emil "HeatoN" Christensen, känd för sina otroliga skills på Counter-Strike.

1
Heat on, HeatoN!

För oss på Eurogamer känns det självklart att en Esport-mästare räknas som vilken mästare som helst så vi välkomnar beslutet, tyvärr känns det dock som folk kommer gå i taket ute i stugorna, hävda att detta är kontroversiellt i en så "fin" folkhems-tradition som Mästarnas Mästare.

Men vi får se, man skall inte måla fan på väggen ännu, tvärtom ligger det helt rätt i tiden att få den övriga befolkning att inse hur stort Counter-Strike är och hur seriösa dessa människor är.

44

SVT:s projektledare Anders Wistbacka säger följande enligt Expressen:

"Vi hade ju en klar cast till nästa års säsong men tyvärr har vi fått en skada. Jon Olsson har blivit skadad och det tycker vi är jättetråkigt. Då gällde det att hitta ersättare och vi ringde och frågade Emil om han hade lust. Vi blev jätteglada när han tackade ja.

Vi gjorde bedömningen att han var den bästa för helheten. Det är en sport som andra sporter, svårare än så är det inte. Det kommer bli diskussioner om det, men jag tycker inte att Mästarnas mästare ska döma vad som är en sport eller inte. Vi ska vara med i vår samtid, det svenskarna tycker är en sport tycker vi att är en sport."

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.