När Pokémon Go släpptes rådde massiv hysteri. Spelet har exempelvis laddats ner mer än 100 miljoner gånger, bara första månaden, men nu ser succén ut att mattas av.

Enligt siffror från Axiom Capital Management har spelet tappat 15 miljoner spelare under perioden juli till augusti. Den 21 juli hade spelet exempelvis 45 miljoner, men den 18 augusti "endast" 30 miljoner. Då det gått ett par dagar till kan vi räkna med att siffran nu är något lägre.

1

Niantic Labs har dock goda chanser att öka basen igen. Planen är att släppa spelet i 100 territorier, vilket är tre gånger så många som idag. Och på det har man en del uppdateringar i åtanke som kan locka tillbaka de som tröttnat.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons