Titanfall var ett av de första spelen till Xbox One och skulle bli titeln som visade var skåpet skulle stå, åtminstone när vi diskuterar termen multiplayer. Så blev det som bekant inte, och även om spelet på många sätt briljerade framstod det allt som oftast som en kopia av Call of Duty - fast utan ett tight singleplayer-läge. Med Titanfall 2 hoppas Respawn Entertainment roffa åt sig den stora multiplayer-kakan, samtidigt som de erbjuder kampanjälskarna ett lika digert läge.

Men hur verkar spelet då? Vi fick oss en snabb titt på det under Gamescom 2016.

I ett rum tillsammans med andra speljournalister fick jag en presentation av vad som komma ska. Enligt Respawn själva är tillfället ypperligt att nu introducera singleplayer då man i Titanfall inte bara ville peta in en oengagerat kampanj. Vad man då gjort med Titanfall 2 är att ta in "alla coola mekaniker", komplettera med en tung story och slutprodukten är det spel som ska släppas den 28 oktober i år.

För studion är förhållandet mellan titanen och människan viktig. Enligt dem var det många av fansen som fick en nära koppling till sin titan, något man vill utforska mer i Titanfall 2. Till att börja med är en av titanerna huvudkaraktär i Titanfall 2. Den har en egen personlighet, en egen röst och Respawn kommer inte att kompromissa med den själ som originalspelet har. För de som älskade det bombastiska och det tysta, ja de kommer att få mer av den varan. Och så klart lite till.

I rollen som Jack Cooper - en "nobody" som drömmer om att bli titanpilot - kastas vi in i scenario där hans mentor och stora förebild avlider i en attack. Helvetet har brutit lös och Jack tvingas mogna snabbare än han någonsin kunnat tro, ta över titanen (som heter BT) som blir lämnad kvar och gå till botten med det som hänt.

Den delen av spelet som vi fick se utspelas i en djungelmiljö som var otroligt väldesignad. Här snackar vi en färgpalett som nästan får Uncharted 4 att blekna och Respawn utlovar massvis av liknande miljöer och gott om variation. Jack och BT blir beskjutna av drönare och andra titaner och vips råder full eldstrid.

Jag får även veta att Jack kan fritt fram hoppa in och ur sin titan, helt beroende på vad situationen kräver. Och en stor del av idén med kampanjen i Titanfall 2 är samspelet mellan Jack och BT där titanen inte bara är en stor kloss av metalmuskelmassa, utan även rymmer en kvick och mycket skarp artificiell intelligens som kan kalkylera och räkna ut saker snabbare än Mensas ordförande.

Vi fick se en hel del gameplay och vid första anblick har Respawn gjort ett digert arbete med uppföljaren. Som nämnt är grafiken riktigt läcker och känns välpolerad där texturer, ljussättning och animationerna samspelar galant. Jag gillar även idén om att springa på andra titaner under spelets gång och utan att spoila alldeles för mycket så kommer åtminstone en skurk anspela på en populärkulturell ikon - nämligen Arnold Schwarzenegger och hans välkända citat "get into the chopper!"

Jag fick aldrig chansen att klämma på spelet personligen så hur kontrollen känns, det kan jag i dagsläget inte svara på. Vi får helt enkelt se närmare releasen.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.