Förtitt: NHL 17

Hockey-säsongen är här.

Att EA släpper nytt FIFA och NHL varje år är lika självklart som att Kalle Anka sänds på julafton. Men där fotbollsspelet fått massvis av kärlek från företaget (exempelvis Frostbite i årets upplaga) har hockey-diton fått stå lite vid sidan av och åtnjuta färre nyheter och uppgraderingar.

Och det är väl inte så konstigt, egentligen. Fotboll som sport är en större deal rent globalt och därför också en större intäktskälla än FIFA. Pengar talar, helt enkelt. Med 17-versionen lovar dock EA Sports att mekaniken ska förfinas och spellägena få en rejäl push åt rätt håll.

Till att börja med har företaget förbättrat målvakterna i spelet. Förra årets upplaga hade rent ut sagt usla nätväktare och även om jag själv inte rört serien sedan 2013, så kändes de både rappare och mer alerta. Det är kort sagt inte särskit enkelt att dribbla förbi en målvakt och smacka in pucken i mål - något undertecknad fick känna på, gång på gång, när underläget mot min motståndare bara växte och växte.

Även fysikmotorn ska ha förbättrats kraftigt och av de intrycken jag fick så gick både tacklingar och upplockning av puck otroligt smidigt. Realismen har också puttats åt rätt håll och enligt pr-maskinen som fanns på plats så bråkas det mer än någonsin i NHL 17.

I NHL 17 har EA utökat möjligheterna att bygga ett eget lag och nå framgång, så väl ekonomiskt som på plan. Det är nu möjligt att styra allt från rekrytering av personal, marknadsföring, biljettpriser. Detta ska gör att NHL 17s business-del ska bli mer likt ett manager-spel som Football Manager. Jag personligen hann inte testa på detta så värst mycket, men av presentationen att döma verkar läget bli ett trevligt tidsfördriv mellan de stenhårda bataljer många fans av serien utkämpar hemma i soffan med vänner.

Men EA introducerar även ett "draftläge" där du som spelare under tolv rundor får möjligheten att komponera ditt eget drömlag. Varje omgång ger dig chansen att välja en av fem stycken slumpade spelare och här gäller det vara så taktisk som möjligt för att få så balanserat lag det går.

Hur EA kommer att hålla ihop paketet återstår att se. NHL 17 släpps den 15 september.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

FeatureEurogamer räknar ner till Retrospelsmässan: Retroflörtandets utveckling

Alex önsketänker och hinner dessutom med att samtidigt bekänna färg.

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 2

Den efterlängtade fortsättningen är här!

FeatureFörtitt: Hitman

Petter har myst runt i betan till den kommande lönnmördarsimulatorn.

FeatureVad spelar vi i helgen? (17-19 juni)

Orkar vi mer spel såhär post-E3? Har påven en konstig hatt?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading