New Game+: Fortkörning i Halo 2

Halo 2 + högsta svårighetsgraden = Usch!

Halo 2 är en favorit för mig när det gäller förstapersonsskjutare, framför allt när det kommer till multiplayerdelen. Jag kan inte komma på någon annan titel jag lirat med mina vänner lika mycket som Halo 2. För tio år sedan lanade vi var och varannan helg, kopplade ihop våra Xboxar och hade svärdfighter i väntan på Halo 3. Även efter att Bungie hade avslutat sin trilogi, var Halo 2 fortfarande den del vi lirade mest tillsammans.

1

Idag är det mestadels jag och min Dark Souls/Bloodborne-kumpan Kalle som spelar ihop, och då inte emot varandra utan tillsammans; som vi har gjort sedan urminnes tider när det gäller just Halo-serien. I Dark Souls, Gears of War, Dying Light och alla andra co-op-vänliga actionspel, är Kalle den av oss som faktiskt lyckas hålla sig vid liv och ser till att få upp mig på benen igen när jag dött. Och just därför är Halo 2 i The Master Chief Collection så förbannat omöjligt för oss att klara ut; vi kör nämligen på högsta svårighetsgraden Legendary, där vi tvingas starta om från senaste sparpunkten så fort bara en av oss dör. Jag dör alltså hela tiden.

Om du aldrig har spelat Halo 2 på Legendary kanske du inte vet hur tragiskt och hopplöst det är. För att göra en jämförelse kan jag säga att Souls-spelen ter sig som rena barnspelen i jämförelse. Inte nog med att fienderna är tåligare än pansarvagnar (speciellt Elites som har svärd) och dränerar våra livmätare på ett ögonblick, utan de har också den buggiga egenskapen att de kan spawna i all oändlighet på vissa ställen! När vi spelade häromdagen dök exempelvis oändliga Jackals upp. Inte de som bär sköld, utan de med sniper i nävarna.

Lite fakta om Jackals: fågelliknande utomjordingar som - på Legendary - dödar Master Chief med ett skott tack vare sitt äckliga snipergevär. Sedan så den där detaljen att de inte heller tycks ta slut, då vi kan se hur purfärska Jackals ploppar upp ur tomma intet när vi äntligen lyckats döda deras kompisar.

2

Efter att ha dött otaliga gånger och bara klarat ett fåtal banor i den frustrerande kampanjen, har vi dock kommit på hur vi ska lösa problemet: vi gör om Halo 2 till ett racingspel!

Den bästa taktiken är nämligen inte att stanna upp och försiktigt försöka rensa alla områden på fiender, utan istället har vi börjat hoppa in de fordon som finns i spelet och med gasen i botten fly vidare till närmaste checkpoint (dessa dyker upp med alldeles för långa mellanrum, har vi börjat inse). Skotten viner runt omkring oss och Jackalernas lila sniperprojektiler tar ofta död på oss i farten, men efter några försök lyckas vi faktiskt. Vi lyckas rejsa hela vägen till nästa sparpunkt, utan att stanna för att döda en enda Elite, Jackal eller Grunt!

3

Är det såhär det är tänkt att man ska spela Bungies tvåa? Nej. Är det kul? Nej, inte direkt. Måste det göras? Japp! Att ha klarat Halo 2 på Legendary är nämligen en av spelvärldens största bragder (enligt mig själv) och varken jag eller Kalle kan ge upp nu. Vi har kommit hela vägen till bana nummer fyra, dammit! Bana fyra av femton. Åh herregud, låt det bara ta slut snart.

Halo 2 på Legendary är inget jag njuter av, det är snarare något jag bara försöker ta mig förbi så fort som möjligt. Det görs bäst bakom ratten på en sönderskjuten Warthog.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

Spel i den här artikeln

About the author

Jerry Fogselius

Jerry Fogselius

Feature-redaktör

Jerry är en rödskäggig ung man som trots gingerhåret har en själ, vilken han lägger ner i alla sina texter. Han har ett helt rum dedikerat till spel, där en gammal burkteve står sida vid sida med en sån där modern ”plattskärm”. Han är en allätare som älskar äldre titlar lika mycket som de senaste actionspelen, och favoritliret Super Mario 64 går än idag lika varmt som när han tog sitt första hopp 1997 (Jerry har dock fortfarande inte lyckats tagit alla 120 stjärnor).

Relaterat material

FeatureFem heta rollspel att spana in 2016

Vilket blir nästa rollspel att äta en stor portion av ditt liv?

FeatureFörtitt: Homefront: The Revolution

Det ockuperade USA är tillbaka. Denna gången i en öppen värld.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading