World of Tanks blir serietidning

Från serietidningsförfattare som varit involverad i Preacher och The Punisher.

1

Wargaming och Dark Horse Comics har utannonserat sitt samarbete kring det första numret av World of Tanks: Roll Out - en serietidning baserad på spelet. Serien skrivs av Garth Ennis som känns igen från Preacher, War Stories och The Punisher, och är även en krigshistoria förankrad i historien. Illustrationerna står Carlos Ezquerra (Judge Dredd, Strontium Dog, War Stories Vol. 2) för, medan varje nummers omslag designas av Isaac Hannaford (Halo: Reach, The Punisher).

En imponerande lineup alltså och det första numret av World of Tanks: Roll Out kommer landa den 31 augusti både hos återförsäljare och digitalt. Samtidigt debuterar en Premium-bundle av tanks baserat på hjältarna i serietidningens story. Denna utspelar sig under tankstriderna 1944, vilket var avgörande för krigets utfall. Läsaren får följa brittiska stridsvagnsförare då de tränger djupare in i Normandie, efter D-dagen.

"As we explored the idea of a World of Tanks comic book, the first priority was ensuring that we told an authentic and historically based tale of combat that was in line with Warming's commitment to military authenticity," konstaterar Erik Whiteford, Wargaming's Director of Marketing. "Having the leading writer in the war comic genre, Garth Ennis, and legendary illustrator, Carlos Ezquerra, as the creative team behind World of Tanks: Roll Out guaranteed the execution of a story in true Wargaming fashion; gritty and packed with realistic and pulse-pounding tank combat."

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Relaterat material

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading