New Game +: Hitman - En kväll i Bangkok

Herr 47 tar in på lyxhotell.

4

I den fjärde episoden av Hitman bär det av till inget annat än den thailändska huvudstaden Bangkok för Agent 47. Detta osar av sol, bad och ren njutning, men ingen hade väl trott att det i själva verket skulle sluta med att den skallige lönnmördaren fick städa hotellrum och spela trummor på sin arbetstid.

Bangkok bjuder på något som jag innan inte direkt gett alltför mycket uppmärksamhet, vilket är den utsökta utsikten som jag bara måste ta in innan jag gör något annat. Även fast jag får en känsla av att herr 47 bara vill ha jobbet gjort - kanske på grund av det ständigt stoiska ansiktsuttrycket. Medan jag befinner mig på utsidan passar jag på att utföra min obligatoriska utforskning av området i förhoppningen att hitta mina två måltavlor. Den här gången har jag siktet inställt på Jordan Cross, sångare i indiebandet The Class, och dennes familjeadvokat Ken Morgan, som försvarar Cross i ett mordåtal. Den sistnämnda hittar jag direkt och får reda på att denne väntar på att hans ohyggligt stora svit håller på att städas innan han får gå in. Möjligtvis en intressant öppning redan där.

1

Men först och främst så stannar jag självfallet också över natten på det imponerande lyxhotellet Himmapan i ett betydligt mindre rum (kunde jag inte också få en svit?) Hotellet känns helt klart större än det första uppdraget i Paris och inredningen är gemytlig med växter som klänger sig fast i väggarna och taket. Väl på rummet börjar jag filura på något som skulle kunna kallas för en plan. Innan har mina tillvägagångssätt utarbetats mer eller mindre genom improvisation med utklädnader och förgiftningar av drinkar, så denna gång kändes det som en bra idé att bryta trenden och variera sig genom att hantera uppdraget i samma kläder hela vägen. Därmed försöker jag smyga mig fram på mest diskreta vis, vilket aldrig leder till att jag blir arresterad, men däremot påkommen en gång för mycket. Det slutar med att jag lyfter luren för att ringa roomservice för att därefter sno personalens outfit när denne väl kommer upp för att "fixa toaletten".

När jag så har vunnit tilliten från den intet ont anande advokaten får jag eskortera honom och hans djupt irriterande säkerhetsvakt upp till sviten och behöver jag säga att det gick så sakta att jag nära nog plockade fram pistolen för att avsluta jobbet direkt. Istället när vi är framme blir resultatet att jag får följa med honom runt och städa de punkter han pekar på - för rummet är självfallet inte färdigställt på långa vägar än. Efter att motvilligt ha tagit order från den självgode jäveln till advokat ser jag till slut en öppning dock. Han får för sig att inspektera toaletten och hans o så professionelle vakt lämnar rummet av någon utomvärldslig anledning, varpå jag dränker advokaten i toastolen. Inte unikt, men inte desto mindre effektivt för det, plus att det räknas som en olyckshändelse, vilket innebär mer slutpoäng för undertecknad.

3

Härnäst ska musikern plockas och jag får återigen fundera ut hur det ska gå till. Det finns goda möjligheter att plocka honom på avstånd, men i det här fallet vore det ju desto intressantare att få en närmare titt på den studio de ordnat på hotellet, vilket betyder att en ny förklädnad måste tas. Lyckligtvis har bandets trummis lämnat återbud och en ersättare har flugits in, inte helt olik herr 47s utseende, så han blir ett givet, om än halvsvårt byte. Det berömda tricket att locka personer genom att kasta mynt på backen fungerar lika bra som det alltid gör (efter ca tusen försök, ska sägas) och hans kläder är mina.

Därefter tar det en stund innan jag inser att det finns ytterligare ett område jag ännu inte utforskat. Det visar sig finnas ytterligare en megastor svit som bandet tagit över på andra sidan och när jag hittar dit får jag vandra över ett par fyllon som däckat innan jag kommer upp och möter bandet. Frontmannen Cross står i mikrofonbåset och stajlar innan han kommer ut och möter mig. Det är här jag blir aningen nervös då bandet säger åt mig att köra ett trumsolo, för det kan ju inte gärna ingå i förklädnaden. Men gissa om de blir imponerade när herr 47 tydligen kör igång sin dolda talang och hamrar på med trumpinnarna som den chef han är. Så långt allt väl, men ännu ingen öppning för att utföra mordet förrän jag blir ledd ut på mittensektionen av hotellets tak av Cross för att prata om hur fantastiska vi är. När han väl har lutat sig mot kanten och harklat färdigt sin dialog puttar jag honom över kanten och han faller rakt på ett bristande glas som sänder honom i ilfart mot den hårda marken nedanför.

2

Efter flera enerverande försök att finna passande sätt att ta hand om mina byten bryr jag mig inte om att jag fastnat flertalet gånger på hotellets säkerhetskameror, utan går direkt mot min flyktväg fortfarande klädd som trummisen och lämnar lyxhotellets personal åt att städa upp min oreda. På det stora hela ett högst underhållande uppdrag med sjukt stor yta att leka på, men också med fler vakande ögon än tidigare. Minsta felsteg kan leda till riktigt jobbiga konsekvenser, men lyckligtvis lyckades jag springa från problemet varje gång jag blivit upptäckt på fel ställe. Under min nästa genomspelning är jag faktiskt lite sugen på att prova den elektrifierade mikrofon-metoden istället.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Relaterat material

Tävling: Vinn stort Xbox One-paket

Eurogamer.se firar 1 år med stor Xbox One-tävling.

Recension: Shadow of the Beast

Vi har följt med i antihjälten Aarbrons jakt på hämnd i denna sidoscrollare. Var det värt all död?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading