100 år med pansarvagnen - såhär ser framtiden ut för World of Tanks och Wargaming

Svenska pansarvagnar, 100-årsfirande och en framtidsskjutare.

World of Tanks har sedan släppet för drygt sex år sedan förvandlat Wargaming till ett av världens största företag inom free-to-play. Sedan dess har spelarbasen till pansarvagsskjutaren exploderat och den östeuropeiska studion fortsatt pumpa ut uppdateringar och nya spel.

På Gamescom 2016 fick vi möjlighet att sätta oss ner med företaget och gå igenom vad som händer framöver. Vi börjar med det som ligger närmast i tiden.

Pansarvagnen firar 100 år

Den 15 september 1916 introducerades den absolut första pansarvagnen på fältet, mitt under första världskriget. Mark 1 är i dagens mått mätt inte mycket att hänga i granen, men var då en revolution inom krigsteknik.

- I dag vet vi hur en pansarvagn ser ut och hur den låter. Men tänk dig tyskarna som först hörde talas om Mark 1 och hörde hur den lät, såg hur det här stålmonstret kom emot dem, säger Stephan Vallet, communication director för västra Europa.

1

Stephan påpekar att Mark 1, som ursprungligen byggdes för att ta sig över skyttegravar i Frankrike, är grunden för alla pansarvagnar - och vars förtjänst Wargaming som företag ens existerar i dag. Och den 15 september kommer de hålla ett stort event på Trafalgar Square i London för att hylla den numera hundra år gamla maskinen. Eftersom endast en Mark 1 finns bevarad kommer Wargaming istället köra dit en Mark IV, som är snarlik originalet på många sätt och vis. Vad är en Wargaming-träff utan en ordentlig pansarvagn liksom?

Inför firandet släpper Wargaming appen Tank 100 där du kan läsa historisk fakta om pansarvagnar, titta på 360videos och leta Mark 1s i världen med GPS och AR, precis som i Pokémon Go.

Viktigast av allt så går ett in-game-event av stapeln till minne av det gamla järnmonstret. På PC i form av Convoy (eller On the Mark i Storbritannien... ja, jag fnissade också lite) där ena laget ska eskortera en Mark 1 över kartan medan det andra ska skjuta sönder den.

- Du funderar säkert varför man inte kan köra Mark 1? Alltså, den går 8 kilometer i timmen, så hade vi varit historiskt korrekta hade det varit rätt så tråkigt, säger Stephan Vallet.

Svenska pansarvagnar

För oss i Norden är detta såklart den bästa av nyheten att Wargaming nu introducerar svenska pansarvagnar i World of Tanks.

- Sverige är en av de sista länderna med ett rikt utbud av pansarvagnar som bara inte är en variation av existerande vagnar vi har i spelet. Till exempel kineserna är ganska duktiga på att kopiera andra, säger Stephan Vallet.

I höst kan vi ta del av 19 pansarvagnar från 1921 fram till 60-talet utspridda på två techträd - destroyers och light/medium/heavy. Vi får också ta del av svensk voiceover, emblem och kamouflage.

bransches

Nya spel på ingång

Företaget har nyligen släppt Master of Orion som en del av WGLabs, där de ger ut tredjepartsutvecklade spel som nödvändigtvis inte hänger ihop med World of Tanks-universumet. Här kan du läsa Adams recension av Master of Orion, som han kallade "Gediget om än enkelt 4X-spel som borde tilltala både nya spelare och fans av originalen." och belönade det med ett "Rekommenderat.

Två andra spel är också planerade för hösten:

Det första heter Gods & Glory: Age of Kings och har precis släppts här i Norden till Iphone och Android.

I Gods and Glory: Age of Kings ska du samla resurser, bygga upp din stad och invadera andra i hopp om att växa dig ännu starkare och bygga allianser för att till slut bli det mäktigaste imperiet i världen.

- Det påminner om spel jag jobbade på för över 20 år sedan så som Cleopatra, blandat med Heroes of Might and Magic, säger Stephan Vallet.

Det andra spelet heter Hybrid Wars och är en arkadlik skjutare sett uppifrån där du ska spränga allt och alla. I framtiden.

- Vill du spendera 30 minuter med en kompis och spränga allt du ser, då är Hybrid Wars spelet för dig. Det påminner lite om Desert Strike, vilket vi gamlingar nog kommer ihåg, säger Stephan Vallet.

Hybrid Wars släpps i höst till PC, Mac och Linux.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robin Stjernberg

Robin Stjernberg

Redaktionschef / Försäljningschef

"Är du en förrädare?" frågade de sura jämtarna när Robin red ner till Hallandsskogarna på en älg för att plugga film. "Nej", svarade Robin och tog sig en ordentlig prilla. "Jag infiltrerar södermarken" sa han. Förutom att snusa, och att vara en norrlänning, gillar Robin konstiga filmer, bastant hiphop och att spela episka äventyrsspel och hårda skjutare.

Relaterat material

Recension: Sebastien Loeb Rally

Frankrike+Italien=rally!

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 2

Den efterlängtade fortsättningen är här!

FeatureEurogamer Live: Rocket League - Eurogamer SE vs Eurogamer DK

Vi utmanar danska Eurogamer i Rocket League i en extrastream ikväll. Följ matchen där pølse möter köttbullar.

FeatureUppdatera dina uppdateringar

Alex goes Sverker Olofsson mot spelutgivarnas patchar

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading