2015/articles//a/1/8/5/5/8/5/3/eurogamer-rkc6ug.jpg

Det första i en radda av mobilspel baserade på Titanfall har nu utannonserats. Spelet går under titeln Titanfall: Frontline och är ett strategikortspel som ska släppas på IOS och Android i höst.

Utgivarna Nexon har sagt att Frontline kommer innehålla kortleksbyggnad med hundratals piloter, Titans och så kallade "burn cards" som är specialkort. Spelarna ska kunna uppgradera sina kortlekar för att passa sina olika spelstilar, vare sig det gäller snabba stridsmetoder eller mer defensiva tekniker.

Utvecklarna Particle City säger att de "worked hand-in-hand with [Titanfall 2 developer] Respawn to weave in card battle strategy and collectibility with the iconic gameplay elements that make Titanfall so unique and that will help evolve the genre."

"From dropping a Titan onto the field of play to turn the tide of battle to using a combination of Parkour and Rodeo Burn Cards to take a Titan down, Titanfall: Frontline is unapologetically intense and utterly Titanfall," tillägger delgrundaren Larry Pacey.

Exakt när Titanfall: Frontline släpps vet vi inte, men den 28 oktober kommer i vilket fall Titanfall 2 att släppas på PS4, Xbox One och PC.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

Spel i den här artikeln

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.