Throwback Thursday: Nancy Drew: The Phantom of Venice

För vem har inte velat vara en detektiv någon gång i sitt liv?

The Phantom of Venice var inte det första Nancy Drew-spel jag spelade, men det blev snabbt min favorit - och jag skulle vilja säga att det fortfarande är min favorit av alla spel som Her Interactive har klämt ut.

2015/articles//a/1/8/5/5/6/5/1/eurogamer-zzej0x.jpg
Venedig ser oerhört pittoreskt ut i detta spel.

För er som är nya till denna spelserie så består den av en slags point-and-click-spel som kombinerar äventyrs- och pusselgenrerna, där du sätter dig i rollen som en tonårsdetektiv som givetvis har namnet Nancy Drew. Denna 18-åring har minst sagt en oerhört intressant ungdom, då hon får åka till olika spännande ställen för att lösa en variation med skumma mysterium, allt från försvinnanden till spökiakttagelser. I The Phantom of Venice åker Nancy såklart till vackra Venedig i Italien för att lösa fallet med tjuven med namnet The Phantom, som klär sig i en mask samt mantel, som enbart stjäl dyra konstföremål, och som knappt lämnar några spår efter sig.

Dessa spel har varit med mig ända sedan jag spelade The Curse of Blackmoor Manor, vilket var det första i serien som jag lade vantarna på. Jag började spela dessa spel runt 2008, vilket var samma år The Phantom of Venice släpptes. Jag vet ärligt talat inte varför jag älskar dessa spel så mycket, inte minst The Phantom of Venice; det kanske är just eftersom de varit med mig så länge. Jag minns att jag älskade pusselspel på den tiden, och det faktum att man kunde kombinera det med äventyrsspel så som Her Interactive lyckades göra var helt otroligt för mig. Man kunde gå runt och utforska området (om än väldigt begränsat), man kunde interagera med andra karaktärer och hålla intressanta samtal med dem, man kunde spela roliga minispel och få belöningar för det... Och när jag upptäckte att ett av spelen var centrerat runt Venedig, en av de städer jag velat åka till sedan jag var liten, fastnade jag direkt vid det.

2015/articles//a/1/8/5/5/6/5/1/eurogamer-ten1im.jpg
Karaktärerna är en av anledningarna till att jag älskar The Phantom of Venice så mycket.

The Phantom of Venice är kanske inte det mest adrenalinpumpade spelet i serien, då de spel som har med spöken att göra såklart är läskigare och har en atmosfär som lutar starkt mot den i skräckgenren. Trots detta så älskar jag charmen med detta spelet: den italienskt inspirerade musiken, grafiken som kanske inte är uppe i Skyrim-standard men som ändå är tidlöst vacker och som gestaltar Venedig på ett underbart sätt, och det faktum att man kan njuta av detta spel oberoende av hur gammal man är. Jag älskade detta spel när jag var 13 år gammal, och jag gör det fortfarande nu vid 21. Karaktärerna väcker fortfarande de känslor i mig som de gjorde förr (jag kan bli nykär i vissa och irriterad på andra), och jag älskar att ett spel som fokuserar på pussellösande fortfarande lyckas få med så karismatiska personligheter, på ett så bra sätt.

It's up to you, as Nancy Drew.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Pauline Engdahl

Pauline Engdahl

Skribent

Trots Smålands vackra skogar finner man oftast Pauline inomhus - förmodligen upptagen med att spela, då det är det hon spenderar majoriteten av sin fritid på. Hennes kärlek för spel introducerade henne även till cosplay, vilket är något hon har sysselsatt sig med sedan 2012.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Call of Duty Black Ops 3

Det udda syskonet i Call of Duty-familjen är tillbaka.

Kampanj för att få HeatoN till Let's Dance

Vill ni se HeatoN skaka rumpa på dansgolvet?

FeaturePåskäggen vi älskar

Många spel har gömda påskägg att bjuda på för den som är tillräckligt ihärdig i sitt letande. I denna artikel berättar redaktionen om sina personliga favoriter!

FeatureAndréas krönika #7: Fem spel jag vill se på E3

Andréas spekulerar i vad som kommer under årets E3 och vad han vill se.

Nintendo: Vi gör våra grymma IP:n fräscha

Nintendo-chefen Reggie Fils-Aime bemöter kritiken från E3-eventet.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading