För att fira att Ace Attorney-serien fyller moppe i år höll Capcom ett speciellt event under helgens Tokyo Game Show där bland annat en hyllningsvideo till seriens alla delar visades upp:

Capcom passade även på att utannonsera ett helt nytt spel: Dai Gyakuten Saiban 2: Naruhodō Ryūnosuke no Kakugo, eller The Great Ace Attorney 2: Ryunosuke Naruhodo's Resolution. Det är alltså uppföljaren till det japan-exklusiva The Great Ace Attorney där man spelar som Phoneix Wrights förfader Ryūnosuke Naruhodō under Meiji-eran i 1800-talets Japan. Kolla in debut-trailern nedan:

Eftersom det första spelet var exklusivt till den japanska marknaden lär inte uppföljaren nå våra nordiska breddgrader heller, men med tanke på att Capcom släpper sina Ace Attroney-spel enbart digital numera kanske man vågar drömma? Ett "litet" översättningsarbete borde inte vara hela världen för att vi i väst ska få ta del av dessa spännande prequles till Phoneix Wright, men Capcom verkar tyvärr tänka annorlunda.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jimmy Andersson

Jimmy Andersson

Nyhetsskribent

Jimmy härstammar från den hårda bohusgraniten i väst, men blev en mjuk spelpojke tack vare sin Game Boy. Han har läst neurovetenskap i Sverige och evolutionär psykologi i Skottland i hopp om att förstå vad som händer i våra hjärnor när vi spelar. Han gillar spel som fokuserar på spelmekaniken men som också dryper av atmosfär så som Zelda, Half-Life och Civilization. Resten av Jimmys hjärta tillhör punk och fotboll.