World of Tanks Blitz får sin första globala esportsturnering

Med en exklusiv tankdesign.

Mot slutet av förra veckan kunde vi meddela att Valkyria Chronicles fick för sig att invadera World of Tanks Blitz med ett par av sina tanktyper. Nu står det klart att Blitz får sin första globala esportsturnering.

Wargaming har avtäckt Blitz Twister Cup och en exklusiv tank (Okawara) på årets Tokyo Game Show. Med detta tar spelet steget in i den tävlingsarenan, reserverat för klanspelare. Preliminära matcher kommer hållas, där vinnaren från varje region utses och de fyra bästa lagen får sedan mötas i den ultimata striden i ett evenemang offline.

"We can't wait for Blitz Twister Cup to kick off," säger Andrey Ryabovol, publishing product director på World of Tanks Blitz. "World of Tanks Blitz is always growing, and the most skilled players out there have been crying out for a bigger challenge. This tournament will definitely show the kind of potential the game has in eSports."

1

För att återkomma till den exklusiva Okawara-tanken så är den en del av World of Tanks Blitz Artist signature label och skapad av mecha-artisten Kunio Okawara som tidigare jobbat på serier som Gundam och Brave.

"Creating an original tank design for World of Tanks Blitz was a unique and fascinating opportunity," säger Kunio Okawara. "The game has a lot of fans in Asia and has collaborated with some fantastic anime already. I can't wait for the players to see it and get to play the tank myself. I hope everyone enjoys this special collaboration."

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.

Relaterat material

FeatureTrailern - spelvärldens samhällsfara nummer ett?

Alex om ständigt krossade förväntningar i spelvärlden.

FeatureThrowback Thursday: Eternal Sonata

Så mycket mer än bara ett spel.

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading