I dag släpps expansionen Rise of Iron till Bungies rymdäventyr Destiny. På Gamescom 2016 fick vi möjlighet att prata med Jerry Hook, project lead för Bungies live team inför lanseringen.

Hur mycket av det ni lägger in i spelet bygger på vad fansen vill ha och hur mycket är det ni själva tänkt på innan?

- Det är en balans mellan att få vara flexibla och lägga in sånt som vi själva tycker är roligt, och sånt som fansen vill ha. Rise of Iron är ett bra exempel på det sistnämnda, speciellt berättelsen som bygger på fansens frågor om vilka Iron Lords var. Detsamma med Private matches som vi la in helt tack vare att spelarna frågade om det, säger Jerry Hook.

Hur vet ni om fansen kommer gilla det ni lägger till?

- Vi frågor oss alltid hur vi ska prioritera. I Rise of Iron har vi ett gäng saker vi vet att de flesta kommer gilla, som nya banor, vapen och uppdrag. Men vi försöker även hitta spellägen som är lite annorlunda mot strikes och raids, så som Prison of Elders var. Vi försöker alltid balansera hur vi bygger världen mot vad som är roligt. Emotes var en sådan sak som vi diskuterade internt innan, och hur vida det funkar med den seriösa berättelsen? Men vi kom fram till att man måste kunna dansa och le i spelet också.

- En sak vi strävat efter är att Destiny ska vara en social upplevelse, nästan som att gå till puben och hänga med dina vänner. Istället för att spela biljard kan du skjuta utomjordingar och snacka skit.

Hur tänker ni göra för att hitta en balans mellan lättillgängligt innehåll och end game-aktiviteter för hardcore-spelare?

En gång var raids det enda sättet att nå högsta light level, vilket vi senare ändrade på. I dag kan du nå dit oavsett vilka aktiviteter du gillar, och det fortsätter i Rise of Iron. På det sättet tvingar vi inte spelarna till att göra vad vi säger åt dem.

Men kan det bli för mycket innehåll för en ny spelare? I dag finns det väldigt mycket att göra i spelet i jämförelse mot när det först släpptes.

- När vi släppte The Taken King strömlinjeformade vi ju det en hel del i och med Quests, så även om du köper samlingen med alla fem expansionerna så tror jag inte det blir för mycket på en gång. Istället tror jag det ger folk möjligheten att välja. Spelar du exempelvis bara på helgerna så har du ett antal olika aktiviteter att välja mellan, så jag tror inte det blir överväldigande på något sätt. Till exempel så spelar min fru bara Prison of Elders en gång i veckan medan jag själv spelar allt hela tiden.

- Vi ser det väldigt mycket i vår community också, att mer erfarna spelare gärna hjälper nybörjare att komma in i spelet. Så vi är väldigt lyckligt lottade att vi har en så bra community.

Hur ser det kommande året ut för Destiny?

- Vi har ju en del event på gång, så som Festival of Lost. Rise of Iron släpps den 20 september och några dagar efter, den 23 september, så släpps en nya raid. I december återvänder Sparrow Racing League också. Men vi kommer lära oss en hel del av Rise of Iron, framförallt hur vi ska röra oss framåt med spelet. Det är en av fördelarna med sättet vi arbetar på: Vi kan förutspå vad vi tror kommer funka och sedan få respons på varje liten uppdatering. Vi behöver inte vänta tre år och hoppas att spelarna kommer uppskatta det, utan kan ta lite mer risker.

En recension av Destiny: Rise of Iron dyker upp på Eurogamer.se senare i veckan.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robin Stjernberg

Robin Stjernberg

Redaktionschef / Försäljningschef

"Är du en förrädare?" frågade de sura jämtarna när Robin red ner till Hallandsskogarna på en älg för att plugga film. "Nej", svarade Robin och tog sig en ordentlig prilla. "Jag infiltrerar södermarken" sa han. Förutom att snusa, och att vara en norrlänning, gillar Robin konstiga filmer, bastant hiphop och att spela episka äventyrsspel och hårda skjutare.

Fler artiklar av Robin Stjernberg

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Recension: Destiny: Rise of Iron

Hur bra är sista expansionen till Bungies rymdäventyr?

Vinter-eventet i Destiny är betydligt större än förra året

Ett älskat prickskyttegevär gör comeback

FeatureEurogamer.se lägger ner - tack för att du läste

Vi har kommit till vägens ände. Nu vänder vi blad.