Releasen av Gears of War 4 närmar sig sakta men säkert. Dels har en lanseringstrailer kommit (som du ser nedan), men dels har nya detaljer släpps. Bland annat kommer vi att kunna spela lokal co-op på delad skärm. Detta även på PC.

Bakom avslöjandet står spelets technical director Mike Rayner som intervjuats av amerikanska PC Gamer. Så här sa han:

"From a development standpoint, it is quite difficult to support. We have to deal with multiple inputs, we have to deal with focus, we have to deal with UI placement. That extra work - especially when having to also consider all the resolutions and aspect ratios a PC can have - may be why most big games nowadays don't typically support split-screen co-op."

Det är tydligen ingen lätt uppgift, med andra ord. Men delad skärm är alltid delad skärm. I värsta fall får vi nöja oss med att slå ihjäl varandra när vi spelar Xbox mot PC.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.