Utvecklingen av populära fanskapade Pokémon Uranium har lagts ner.

På Twitter skriver spelets skapare, nio år efter att utvecklingen påbörjades, att de inte längre kommer att erbjuda nedladdningar, uppdateringar eller support.

Pokémon Uranium plockades ner efter att ha nått galna 1,5 miljoner nedladdningar. Det är Nintendos jurister som varit i farten igen (senast i slutet av augusti) och tillslut fick de spelet på fall. Skaparna har plockat bort alla nedladdningslänkar från sin sida.

För er som är oinvigda så är Uranium ett PC-spel som baseras på den populära fickmonsterserien från Nintendo. Spelet har mer än 100 unika Pokémon att samla, en enorm region och ett par trevliga nyheter.

Du kan även slåss och byta Pokémon online. En ny typ, Nuclear, har också introducerats. Du kan till och med prata med din Pokémon.

Tråkigt men så är det. Kan vi hoppas på att Nintendo anställer talangerna bakom spelet?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson