I sin lista över rollspel vi såg fram emot i december förra året nämnde Malin det medeltida Kingdom Come: Deliverance, som kommit till tack vare en lyckad crowdfunding. Utvecklarna Warhorse Studios och Deep Silver - Koch Medias publiceringsmärke - har nu utannonserat sitt samarbete kring spelets publicering inför dess lansering under 2017.

"This is a great opportunity to bring Kingdom Come: Deliverance to more players around the world. Our best competence is to create an outstanding game. With Koch Media as a strong partner we will now have the chance to reach an even wider audience." säger Martin Frývaldský, vd för Warhorse Studios.

Spelet kommer därmed att publiceras fysiskt och digitalt på Playstation 4, Xbox one och PC. Just den digitala distributionen på PC kommer Warhorse att ta hand om.

"We appreciate that Warhorse Studios went its own way and realized a strong and powerful vision by mobilizing a vast community on their channels. We are now looking forward to being part of the next phase, to publish Kingdom Come: Deliverance on consoles and to help in the retail distribution of PC copies." säger Dr. Klemens Kundratitz, vd för Koch Media.

Kingdom come: Deliverance utspelar sig under 1403 i det heliga romerska imperiet och säljer sig bland annat på att ha historiskt autentiska karaktärer, teman och krigföring.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.