Rise of Iron, den fjärde och sista expansionen till Destiny släpptes förra veckan (läs min recension av Destiny: Rise of Iron här) och Bungie har tidigare meddelat att vi får en regelrätt uppföljare under 2017. Nu verkar det som att Destiny 2 även kommer dyka upp på PC, vid sidan av PS4 och Xbox One.

Enligt en rapport som Kotaku kommit över verkar tvåan bli en smärre omstart och mycket kommer lämnas i bakspegeln - inklusive våra karaktärer. What the?!

Enligt rapporten verkar Bungie vilja göra om så pass mycket av spelets grundmekanik att det är en nödvändighet att lämna allting från ettan.

1
Mer från Cabal vore trevligt.

Tidigare under året lämnade chefen Howard Ryan Bungie, vilket verkar ha lett till att arbetet på Destiny 2 startats om från ruta ett. Numera är det Luke Smth och Mark Noseworthy som utvecklade The Taken King-expansionen som styr skutan.

En av nyheterna inför Destiny 2 är att numera hänger alla områden ihop. Både "Towns" och "outposts" nämns i rapporten och det verkar som att Bungie knyter ihop de sociala hubbarna med resten av spelet, så du inte längre måste bege dig upp i rymden för att byta område. Mindre bök i menyer och vänta på att komma fram alltså.

Hela 750 personer jobbar hos Bungie och en stor del av dem arbetar just nu med Destiny 2. Trots detta hjälper High Moon och Vicarious Visions till, så Bungie verkar satsa allt den här gången.

Även på NeoGAF bekräftar industriläckan Shinobi att Destiny 2 är under utveckling till PC, samt att Destiny 1 kommer förbli en separat klient i framtiden.

Om områden från ettan ska dyka upp i uppföljaren måste Bungie alltså arbeta om dem för att anpassas till det nya systemet, vilket självklart är en möjlighet.

2
Mer ordentlig story vore inte helt fel.

När det kommer till storyn i Destiny 2 ska tydligen Cabal vara mer framträdande samt att vi kommer få besöka Saturnus. Under The Taken King fick vi som bekant en teaser om en signal som skickades till Cabals hemvärld, så det låter alltså inte helt oväntat att de kommer få en större del i uppföljaren (tillsammans med faktumet att de knappt är med i Destiny 1).

Vad tror du - är detta rätt väg för Bungie och Destiny eller föredrar du om de fortsätter i samma spår som Destiny 1? Hur reagerar du på om vi inte kommer föra över våra karaktärer och vapen?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Robin Stjernberg

Robin Stjernberg

Redaktionschef / Försäljningschef

"Är du en förrädare?" frågade de sura jämtarna när Robin red ner till Hallandsskogarna på en älg för att plugga film. "Nej", svarade Robin och tog sig en ordentlig prilla. "Jag infiltrerar södermarken" sa han. Förutom att snusa, och att vara en norrlänning, gillar Robin konstiga filmer, bastant hiphop och att spela episka äventyrsspel och hårda skjutare.