Enligt en intervju från 2005 med Super Mario-skaparen Shigeru Miyamoto, som nyligen återpublicerades av Nintendo, framkommer det att allas vår Mario är mycket yngre än vad vi tidigare trott. Trots en imponerande mustach är han tydligen enbart 24-25 år.

Det hela framkommer i ett svar från Miyamoto där han egentligen pratar om hur inget är definierat hos Mario. Citat från Ars Technica:

"I think it was fortuitous that we didn't put any restrictions on Mario as a character. Normally when you create a character and present him to the world, all the details get filed in: what's his favourite colour? What kind of food does he like to eat? But aside from the fact that he's about 24-25 years old, we didn't define anything else."

Jag kan inte ha varit ensam med att se honom som en i alla fall 40 år rundmagad gubbe? Men ja, nu vet vi. Så om ni ursäktar ska jag bara gå och försöka förhindra denna kunskap att förstöra mina finaste barndomsminnen.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Niklas Alicki

Niklas Alicki

Skribent

Niklas återupptäckte sin barndomskärlek till spel när han fick uppdraget att recensera det första Assassin’s creed på Sveriges radio. Sedan dess kombinerar han intresset för AC-serien och story-drivna konsolspel med att vara förälder och redaktör. Numera Playstation-trogen med aldrig mer än två meter från sin Vita.

Fler artiklar av Niklas Alicki